Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Cursus pedagogisch handelen binnen de sport

Lansingerland12 sep. 2023

We zijn van start! De eerste van de vier cursusavonden "pedagogisch handelen binnen de sport".

Sportverenigingen hebben met nogal veel verschillende situaties te maken binnen hun sport. Denk aan lesgeven aan jonge kinderen die voor het eerst naar een sportvereniging komen of pubers die ongewenst gedrag laten zien. Hoe ga je hiermee om? Om antwoorden op verschillende van dit soortgelijke vragen te krijgen, heeft Arnoud Jonker van 4skills soccer academy een cursus ontwikkeld juist gericht op vier belangrijke onderwerpen binnen de sport.
De cursus is speciaal ingericht voor trainers en begeleiders en bestaat uit vier avonden:
De eerste avond draait om de gouden weken: hoe zet je zo snel mogelijk een veilig en positief sport-leerklimaat weg.
Avond twee gaat over inhoud en organisatie van trainingen: Je krijgt inzichten hoe een goede sporttraining in opbouw weg te zetten, zodat ieder kind op zijn/ haar talent wordt door ontwikkeld en de juiste uitdagingen aangeboden krijgt van jou.
De derde avond staat in het teken van positief coachen: leer hoe je ieder kind in zijn/haar kracht zet en bij wedstrijden en trainingen een veilig en fijn sport-leerklimaat biedt.
Op de laatste avond wordt grensoverschrijdend gedrag besproken: tips, adviezen, mogelijkheden en hoe je zorgt dat je zelf geen slachtoffer wordt van grensoverschrijdend gedrag.
CVV Berkel is de aanjager van deze eerste cursus van het voor de meeste verenigingen nieuwe sportseizoen (2023-2024). Om meerdere verenigingen te voorzien van de informatie uit de cursus, is deze opengesteld voor alle trainers en begeleiders in Lansingerland. Mooi om te zien dat er ook volleybaltrainers en andere initiatiefnemers uit het sportveld aanwezig waren! De laatste drie avonden vinden plaats op 19 september, 2 oktober en 24 oktober.
Mocht je nog interesse hebben in deze cursus of wil je ook meer ontwikkeling op een bepaald onderwerp binnen jouw sportvereniging? Neem dan contact met onze verenigingsadviseur Maroesjka op via m.vanderboog@lansingerlandbeweegt.nl en laat je informeren. 

Lansingerland 12 sep. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: