Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Het Kanjerteam van de Weidevogels

Lansingerland04 jan. 2022

Een beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten of bewegen! In de gemeente Lansingerland zijn er verschillende sportverengingen die hier aangepast sportaanbod aanbieden. Korfbalvereniging uit Bleiswijk ‘De Weidevogels' is een van deze G-sport aanbieders ​voor kinderen.

Voor jonge korfballiefhebbers met een geestelijke ​en/of verstandelijke beperking (​waaronder ook ASS en/of ADHD) trainen de Weidevogels met het ‘Kanjerteam’. In dit team sporten jongeren in de leeftijdscategorie van 8-18 jaar onder begeleiding van ervaren trainers.

Het kanjerteam is het nieuwe sportseizoen 2021-2022 gestart met een trainingsuur. Op het veld (september - november en april - juli) traint het kanjerteam op dinsdag van 18:00 tot 19:00. In de wintermaanden traint het kanjerteam in Het Sportpalet op maandag van 18.00 tot 19.00 uur. Tijdens de training is er extra begeleiding en zijn de trainingen gestructureerd met aangepaste en overzichtelijke oefeningen. Ieder kind traint op zijn of haar eigen niveau. De Weidevogels vinden het belangrijk om een veilige sportomgeving te creëren en gezelligheid hebben zij hoog in het vaandel. Sport draait namelijk niet alleen om beweging, maar ook samenkomen en plezier hebben. Momenteel speelt het Kanjerteam nog geen wedstrijden, maar wanneer de groepsgrootte het toelaat ​en de kinderen het graag willen, dan willen de Weidevogels er zeker voor gaan!

Wil je meer informatie weten over dit topteam? Kijk dan snel op de onderstaande webpagina! Ook kun je op Lansingerland Beweegt meer informatie vinden over andere sportverenigingen die G-sporten aanbieden!

Kanjerteam - https://www.weidevogels.nl/korfbalkanjers

Lansingerland Beweegt - https://www.lansingerlandbeweegt.nl/aanbieders/


Lansingerland 04 jan. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: