Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Corona en sport

Lansingerland05 jan. 2022

3 januari 2022: Het kabinet wil dat jongeren tot en met 17 jaar meer ruimte hebben om buiten te sporten. Dit geldt dan vanaf 11 januari. Binnensportlocaties zijn gesloten. Buitensportlocaties zijn open tussen 5.00 en 17.00 uur.

Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur

Volwassenen: maximaal 2 personen
Voor volwassenen vanaf 18 jaar is sporten toegestaan met maximaal 2 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Als afstand houden bij een bepaalde sport niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij roeien), hoeft deze tijdens de sportactiviteit niet aangehouden te worden.

Het is niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden tijdens de sport. Bijvoorbeeld bij roeien. In dat geval hoeven de sporters geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Kinderen: trainingen en wedstrijden binnen de eigen club
Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden onderling met teams van de eigen club. Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Wat zijn sportlocaties?

Sportlocaties zijn plekken die redelijkerwijs bedoeld zijn om te sporten. Voorbeelden van sportlocaties zijn een sportpark met voetbalvelden, een atletiekbaan, een klimhal of een golfbaan. Dat geldt niet voor een park of de openbare weg, uitzondering hierop is een roei- of zeilboot op het water. In dat geval is de boot een sportlocatie. Bij twijfel bepaalt de gemeente/handhaving of een plek een sportlocatie is.

Sporten buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan

Vanaf 18 jaar: Maximaal 2 personen
Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.

Onder de 18 jaar: mag ook in groepen
Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden. Bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.

Geen publiek bij amateursport en professionele sport

Er mag geen publiek aanwezig zijn. Dit geldt voor amateursport en professionele sport:
Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek. Dit geldt voor professionals en amateurs.

Sportkantines gesloten, toiletten open

Sportkantines zijn gesloten. Bij sportkantines op buitensportlocaties is alleen afhaal mogelijk.
Alleen toiletten mogen open blijven op sportlocaties buiten.

Zwemles

Zwemlessen voor A-, B- of C-diploma zijn toegestaan tot 17.00 uur. Kinderen tot 18 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs laten zien.  Er zijn geen ouders en begeleiders als publiek aanwezig.


Lansingerland 05 jan. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: