Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

MDT Sport | Impacter

Sport in Deventer25 jun. 2024

Om de sportclubs te ondersteunen in het zoeken van vrijwilligers, heeft Sportbedrijf Deventer de samenwerking gezocht met Impacter Deventer, de afdeling van Deventer Doet die zich bezig houdt met het enthousiast maken van jongeren om vrijwilligerswerk te doen middels Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Vanaf vandaag dus ook bij sportverenigingen in Deventer! Uit de samenwerking is een gezamenlijke naam ontstaan: MDT Sport.

Op dit moment zijn er meerdere sportclubs die zich al hebben aangemeld om gebruik te maken van deze ondersteuning. Sportbedrijf Deventer zet zich in voor alle sportclubs, terwijl Impacter zich richt op Maatschappelijke diensttijd onder jongeren. Door deze kennis samen te voegen hebben we een mooie vrijwilligersreis gemaakt voor jongeren die per sportclub op maat gemaakt kan worden. Zowel Sportbedrijf Deventer als Impacter Deventer begrijpen goed dat sportclubs vaak niet de capaciteit hebben om veel vrijwilligers te ondersteunen en te coachen. De jongerencoach vanuit Impacter neemt deze rol op zich. De jongerencoach ondersteunt de jonge vrijwilligers in het proces en fungeert tegelijkertijd als contactpersoon voor de club.

Wat doet MDT Sport:

·        Werving van jongeren binnen de club
·        Werving van jongeren buiten de club (indien gewenst)
·        Organisatie, administratie en financiering van MDT Sport
·        Organiseren van bijeenkomsten en trainingen met de jongeren
·        Coachen van de jongeren

Wat levert het op:

·        Meer vrijwilligers!
·        Grotere betrokkenheid van jongeren binnen de club
·        Nieuwe, jonge vrijwilligers van buiten de club
·        Positief imago van de club

Wat kost het

·        Niets meer dan de “normale” begeleiding van een vrijwilliger. De werving en alle extra’s worden uit handen genomen.

Enthousiast geworden?

Neem contact op met Irene Jansens via sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl


Sport in Deventer 25 jun. 2024

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: