Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Landelijke campagne huisartsenspoedpost voor sport verenigingen

Sport in Deventer25 jun. 2024

Waar gesport wordt, komen helaas ook blessures voor. We kennen het allemaal, een verzwikte enkel, een bal op het hoofd. Nederlanders bellen de huisartsenspoedposten vaak voor vragen en klachten die kunnen wachten tot zij bij hun eigen huisartsenpraktijk terecht kunnen. Hierdoor zijn wachtrijen onnodig lang en neemt de werkdruk toe.

In de regio en landelijk zetten de huisartsenspoedposten en InEen zich in om hierin verandering te brengen. Onder meer door uit te dragen dat de huisartsenspoedpost alleen bedoeld is voor urgente zorgvragen. Dat doen zij door de komende maanden een landelijke campagne "Kan mijn vraag wachten tot de huisarts open is?" te voeren. 

Een campagne met als doel de zorgvraag op de huisartsenspoedposten te verminderen. Gericht op twee specifieke doelgroepen: ouders met jonge kinderen en amateursporters in teamsporten. 

In september is er een social media campagne gericht op amateursporters in teamsporten. De landelijke posts leiden de bezoekers naar de campagnesite huisartsenspoedposten.nl. Op de site leggen we uit waar de huisartsenspoedpost voor is en hoe deze werkt. Daarbij stimuleren we bezoekers om bij twijfel eerst op de website van de huisartsenspoedpost in de buurt, moetiknaardedokter.nl of thuisarts.nl te checken. Met als doel inzicht te geven dat men in de meeste gevallen kan wachten tot het moment dat de huisarts weer open is.

Ook jouw sportvereniging kan een steentje bijdragen aan deze campagne en de werkdruk op de huisartsenposten te verlagen en ervoor te zorgen dat urgente zorgvragen meer tijd en ruimte krijgen dan vragen die kunnen wachten!

Hoe doe je mee? 

Het is heel simpel: door één of meer van onderstaande campagnematerialen op te nemen in bijvoorbeeld nieuwsbrieven naar leden, op te nemen op de narrowcasting op jouw vereniging of als poster op te hangen. 

 


Sport in Deventer 25 jun. 2024

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: