Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Multifunctionele inzet van de accommodatie

Sport in Deventer03 apr. 2024

Efficiënt gebruik van sportaccommodaties is aan de orde van de dag. Er is in vrijwel elke sport een periode waarin er op de accommodatie ruimte is om in het clubgebouw of op de sportaccommodatie andere activiteiten te organiseren. Multifunctioneel gebruik van de accommodatie kan daarvoor een goede uitkomst bieden.

Bij multifunctioneel gebruik komen meerdere functies samen. Bijvoorbeeld door sport te combineren met een andere functie of gebruiksorganisatie, zoals kinderopvang, buurthuis, voedselbank of een zorginstelling. Hiermee krijgt de sportaccommodatie een bredere maatschappelijke functie en daarmee een grotere maatschappelijke waarde. Er liggen nu kansen om hier met jouw club op in te zetten. 

Wat levert het multifunctioneel gebruik van de accommodatie op:

  • Maximaliseer het gebruik van de accommodatie
  • Versterk de banden in de gemeenschap
  • (mogelijk) extra inkomsten
  • Verbeter de zichtbaarheid van jouw club

De Ulebelt en de gemeente Deventer hebben concrete vragen en mogelijkheden om de accommodatie van jouw club maatschappelijk in te zetten:

1. Vraag voor BSO/ opvang kinderen bij sportaccommodatie 
Gebruik clubgebouw voor opvang van kinderen die extra aandacht en begeleiding nodig hebben. De begeleiding ter plekke wordt georganiseerd, wel zoeken ze een accommodatie voor activiteiten en waar mogelijk een sport- en/of spelbegeleider. 

2. Clubgebouw voor pilot pop up atelier voor kunstenaars.
Dit betekent dat een kunstenaar op zoek is naar een ruimte waar hij overdag kan werken. Het idee is om dan te werken met een pop-up atelier, zodat het makkelijk 'weg te rijden' is wanneer de kunstenaar niet aan het werken is. 

Staat jouw club open voor deze initiatieven, meldt dit dan via sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl en ga vrijblijvend het gesprek aan. 

3. Clubgebouw voor distributie van vers, echt en eerlijk eten door een voedselcoöperatie. 
Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen, om samen, én ieder voor zich, eten in te kopen bij een of meer lokale boeren. Heerlijk vers eten, heel betaalbaar, en toch een eerlijke prijs voor de boer. Stichting de Ulebelt helpt nieuwe voedselcoöperaties op weg en is op zoek naar beschikbare locaties om als uitdeelpunt te fungeren. 

Staat jouw club open voor dit mooie en duurzame initiatief? Laat dit dan weten via voedselcoops@ulebelt.nl 


Sport in Deventer 03 apr. 2024

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: