Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Besturen met impact

Sport in Deventer06 jun. 2023

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De gemeente Voorst, Apeldoorn, Deventer en de KNVB hebben de handen ineengeslagen en bieden aan alle sportbesturen (ook van niet voetbalclubs) de opleiding Besturen met Impact aan. 

Persoonlijke ontwikkeling

De opleiding staat in het teken van jou. In vier avonden ontwikkel je vaardigheden en vergaar je kennis om nog beter te besturen. Zodat jij meer plezier ervaart bij het vervullen van je bestuursfunctie.

Want de afgelopen jaren is ons één ding duidelijk geworden. Het besturen van een vereniging is soms erg ingewikkeld en blijft een constante zoektocht. Wat 20 jaar geleden wel werkte, werkt nu niet meer. Wat enkele maanden geleden wel aansloeg blijkt nu het resultaat uit te blijven. Op deze momenten merken wij steeds vaker dat het nuttig is om hierover een gesprek te voeren met andere bestuurders. Gesprekken waarin jij (en jouw vereniging) kunt profiteren van de kennis en kunde van andere bestuursleden en jij anderen ook kunt helpen met jouw kennis en kunde. De opleiding faciliteert dit gesprek.

Praktische informatie

De opleiding start op maandag 9 oktober en eindigt op maandag 11 december In totaal bestaat de opleiding uit vier avonden. Elke avond start om 19:00 uur en eindigt uiterlijk om 22:00 uur. De opleiding is opgebouwd langs de volgende thema’s: persoonlijke leiderschap, verbinden, strategische besturen en maatschappelijk ondernemerschap.

Bijeenkomst 1: Maandag 9 oktober 2023
Bijeenkomst 2: Maandag 6 november 2023
Bijeenkomst 3: Maandag 27 november 2023
Bijeenkomst 4: Maandag 11 december 2023

De totale tijdsinvestering inclusief de bijeenkomsten is om en nabij de 40 uur. De opleiding vindt plaats in de drie deelnemende gemeenten. Vermoedelijk kiezen wij voor verschillende sportlocaties.

Wat leer ik?

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de eerdergenoemde thema’s. Op deze thema’s maak jij sowieso stappen. Daarnaast bepaal jij ook zelf wat je precies wilt leren. Dat leerproces stopt niet nadat je de opleiding hebt afgerond, maar wij moedigen jou aan om je te blijven ontwikkelen op je eigen manier.

Én wanneer je ook nog een positieve bijdrage kunt leveren aan het leerproces van een medecursist is de opleiding helemaal geslaagd.

Inschrijven

Inschrijven kan hier via het inschrijfportaal van de KNVB. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan deze datum nog verschoven worden. Bij het inschrijven vragen wij o.a. naar geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, naam en functie vereniging. Zorg dat deze gegevens correct worden ingevoerd.

Bij vragen kun je bij Tim van Beek (t.vanbeek@sportbedrijfdeventer.nl) of Rick Timmermans (rick.timmermans@knvb.nl) terecht.


Sport in Deventer 06 jun. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: