Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Meer vrijwilligers in korte tijd

Sport in Deventer12 okt. 2022

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving in het algemeen én voor sportverenigingen in het bijzonder. Maar hoe zorg je als vereniging voor voldoende vrijwilligers en hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Bestuursleden, medewerkers in de sportkantine, organisatoren van activiteiten noem maar op. Wat is nu een efficiënte en effectieve manier om vrijwilligers te werven?

Cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT) start 31 oktober 2022.

Op 31 oktober start de scholing Meer Vrijwilligers in Korte Tijd (MVKT). Tijdens deze scholing krijg je beter inzicht in wie je vrijwilligers zijn. Ook krijg je tips om vrijwilligerswerk beter te promoten en weet je wat meer over hoe op een efficiënte manier je potentiële vrijwilligers te benaderen. Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd heeft sinds de start in 2012 ruim 1.500 verenigingen met gezamenlijk bijna 100.000 nieuwe vrijwilligers weten te werven.

Kenmerken aanpak MVKT:

  • Gestructureerde aanpak met doelen die praktisch haalbaar zijn
  • Verenigingsvriendelijk
  • Zelf gestelde doelen worden altijd meer dan gehaald
  • Procesmatige, oplossingsgerichte begeleiding tijdens de cursus

Naast nieuwe vrijwilligers levert de aanpak ook kennis op over de eigen leden en tips en tools om vrijwilligers te behouden. Je krijgt beter inzicht in wie je vrijwilligers zijn, welke vrijwilligers mogelijk overbelast zijn, welke taken zij allemaal vervullen en welke taken onvervuld blijven en wie daar voor geschikt is. Ook leer je om vrijwilligerswerk beter te promoten en weet je op een efficiënte manier je potentiële vrijwilligers te benaderen. 

Wat wordt er van de deelnemers verwacht? 

  • Enthousiasme
  • Creativiteit
  • Ureninzet van minimaal 4 uur p.p. (naast de workshops)
  • Deelname van 4 workshops (1,5  a 2 uur per workshop)
  • Kennis van de eigen vereniging/organisatie
  • Deelname aan de cursus door minimaal 2 enthousiaste vrijwilligers van uw vereniging/organisatie (bij voorkeur één bestuurslid en/of commissielid).

Op 31 oktober om 19.30 uur zal Jurjen Engelsman (Gelderse Sport Federatie), starten met de cursus MVKT. De eerste 2 cursusavonden zullen online worden aangeboden.

De scholing wordt, ook aan verenigingen in Deventer, aangeboden door en in samenwerking met de Gelderse Sportfederatie en Sportraad Lochem. Omdat de scholing wordt aangeboden vanuit het Sportakkoord zijn er géén kosten aan verbonden. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht bij:

Tom Kleissen via t.kleissen@welzijnlochem.nl onder vermelding van naam, vereniging, e-mail en telefoonnummer.


Sport in Deventer 12 okt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: