Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sport en Oekraïne

Sport in Deventer23 mei 2022

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen hun land uit gevlucht. Het aantal Oekraïners dat doorreist naar Nederland zal toenemen. Ook in Deventer krijgen wij als Sportbedrijf Deventer de vraag van vluchtelingen uit de Oekraïne naar sportactiviteiten. De sport is namelijk bij uitstek een plek om mensen te ontmoeten, plezier te beleven en een plek om traumatische ervaringen voor even te vergeten.

In het dossier Oekraïne en Sport. heeft NOC NSF veel informatie voor sport en beweegaanbieders verzameld, met tips en trucs  en mogelijkheden voor ondersteuning. Ook in Deventer zijn al meerdere voorbeelden van verenigingen die de vluchtelingen uit Oekraïne een warm welkom hebben gegeven. Bij Tafeltennisvereniging Swift, FC RDC, Boxing Passial en in Zwembad de Scheg zijn al tientallen kinderen en jongeren aan het sporten en bewegen.

Financiële ondersteuning

Voor kinderen uit Oekraïne die in Deventer willen sporten, stelt de Stichting Leergeld in Deventer een cheque van €75,- beschikbaar om de kosten voor een lidmaatschap bij de sportvereniging te dekken tot het einde van het seizoen. De cheques kunnen worden aangevraagd en ingeleverd door alle kinderen uit Oekraïne van 4 t/m 17 jaar ongeacht of zij in de vluchtelingenopvang wonen of bij particulieren.

Daarnaast kunnen zij eenmalig een cheque van € 110,- voor sportkleding aanvragen. Indien de kinderen na de zomervakantie nog in Nederland zijn, kunnen zij voor het nieuwe seizoen opnieuw een sportcheque aanvragen. Ouders of begeleiders van de kinderen kunnen dit zelf doen, al dan niet met hulp van de medewerkers en vrijwilligers bij de opvanglocatie, het gastgezin waar zij wonen of Sportbedrijf Deventer. Meer info en aanvragen kan via www.leergelddeventer.nl.

Volwassenen die aan de voorwaarden voldoen van St. Rechtop kunnen hier een financiële tegemoetkoming aanvragen om mee te doen met activiteiten.

Wil je als sportclub vluchtelingen opnemen en mee laten sporten, maar heb je hier vragen over of ondersteuning bij nodig?
Neem dan contact op met:


Irene Jansens
Mobiel: (06) 2475 2232
Mail: i.jansens@sportbedrijfdeventer.nl


Sport in Deventer 23 mei 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: