Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Plastic flesjes, een bron van inkomsten voor de club

Sport in Deventer01 apr. 2021

Per 1 juli 2021 wordt er statiegeld geheven op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Sportverenigingen krijgen van Statiegeld Nederland de kans om deze flesjes vrijwillig in te zamelen en het statiegeld voor de eigen club te behouden. Een kans op extra inkomsten voor de club dus. 

Op 1 juli 2021 gaat een nieuw statiegeldsysteem in. Vanaf dat moment wordt € 0,15 statiegeld geheven op kleine plastic flessen van frisdranken en waters. Omdat het volume toeneemt, komen er meer innamepunten voor de kleine en grote flessen. Grotere supermarkten, bemande tankstations langs de snelweg, bemande treinstations en grotere cateraars zijn straks verplicht om statiegeldflessen in te nemen. Andere verkooppunten van plastic flessen kunnen ervoor kiezen om vrijwillig plastic flessen in te zamelen. In totaal gaat het om 61.000 mogelijke locaties. Denk aan sportverenigingen, pretparken,
horecabedrijven, fastfoodketens en bioscopen.

Sportverenigingen krijgen via een regeling van Statiegeld Nederland de kans om plastic flesjes vrijwillig in te zamelen en het statiegeld voor de eigen club te behouden. Zij faciliteren in het gehele proces en inzamelzakken en bakken worden gratis ter beschikking gesteld. Aanmelden als vrijwillig inzamelpunt kan nu al via www.statiegeldnederland.nl. Ook vind je hier alle informatie en FAQ’s. Vanaf april vind je hier ook allerlei campagnemateriaal om je actie kracht bij te zetten.

Grijp je kans, verdien geld met het schoonhouden van je club!


Sport in Deventer 01 apr. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: