Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Workshop Athletic Skills Model

Sport in Deventer09 mrt. 2021

Tijdens de workshop ASM maken sportkader, vrijwilligers en begeleiders kennis met de visie van het Athletic Skills Model. Met deze nieuwe visie op bewegen leert een deelnemer dat er ook op een andere manier beweegactiviteiten en sporten binnen de sportvereniging aangeboden kunnen worden. Deze workshop vindt plaats op vrijdag 9 april. De locatie wordt nader bekend gemaakt.

Het uitgangspunt van de ASM-workshop is vrijwilligers/begeleiders/sportkader op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de visie van het Athletic Skills Model. Met deze nieuwe visie op bewegen leert de deelnemer dat er ook op een andere manier beweegactiviteiten en sporten binnen de sportvereniging aangeboden kunnen worden. Daardoor ontstaan mogelijke samenwerkingen tussen verenigingen en daarmee wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het verenigingsleven en de toekomstbestendigheid ervan. Subdoelen van deze service -De deelnemer leert de grondbeginselen van het gedachtegoed en het ontstaan ervan; een Nederlands product met mondiale erkenning.

  • De deelnemer leert wat het holistische concept is en hoe dit zich vertaalt naar de praktijk. -De deelnemer krijgt nieuwe wetenschappelijke inzichten te horen, die tot het fundament van het Athletic Skills Model behoren. 
  • De deelnemer leert de 5 principes van het ASM -De deelnemer leert de onderbouwing achter veelzijdig bewegen, wat leidt tot minder blessures, betere prestaties, meer creativiteit en meer plezier.   
  • De deelnemer leert dat door middel van het aanpassingsvermogen centraal te zetten er minder vroegtijdige drop outs binnen de verenigingen zijn, dit geeft een impuls aan de maatschappelijke impact van het model. 
  • De deelnemer maakt kennis met de bouwstenen van het ASM en de Schijf van 10! -De deelnemer komt in aanraking met de mogelijkheden hoe binnen- en buitenaccommodaties ingericht kunnen worden met voorbeelden van PLAYCE en Skills Garden. 
  • De deelnemer ontdekt de verschillende mogelijkheden van de adaptieve materialen die ingezet kunnen worden binnen de sport. 
  • De deelnemer maakt kennis met het Athletic Skills Platform -De deelnemer ontdekt het holistische concept en de concentrische benadering van de bouwstenen in de praktijksessies, gedifferentieerd naar niveau.
  • De deelnemer leert verbanden te leggen tussen (verschillende) verenigingen en sportorganisaties voor mogelijke kennisdeling en samenwerking.

Locatie: nader te bepalen (afhankelijk van de geldende coronamaatregelen)
Datum: vrijdag 9 april 2021
Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Klik hier om je aan te melden.

Deze workshop wordt aangeboden vanuit het lokaal Sportakkoord Deventer.


Sport in Deventer 09 mrt. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: