Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Scholing voor vertrouwenscontactpersonen

Sport in Deventer31 mrt. 2021

Op 21 april en 10 mei verzorgt de Academie voor Sportkader van NOC*NSF in opdracht van Sportbedrijf Deventer een tweedelige scholing voor vertrouwenscontactpersonen (VCP) van sportverenigingen. De scholing wordt gratis aangeboden aan sportverenigingen in de gemeente Deventer vanuit het Lokaal Sportakkoord. Ben of word je VCP voor jou club en wil je deelnemen aan de scholing, schrijf je dan in. Voor meer informatie over de inhoud en wijze van inschrijven lees gauw verder. 

Vertrouwenscontactpersoon

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. In de scholing Vertrouwenscontactpersoon geven we jou de juiste informatie en kennis waardoor jij deze rol op je kan nemen binnen de vereniging.

Tijdens deze scholing

  • Leer je meer over de rol die een VCP vervult binnen een vereniging;
  • Besteden we aandacht aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag;
  • Krijg je handvaten om als VCP vertrouwelijke gesprekken te voeren, te reflecteren, om te gaan met de emoties van de diverse betrokkenen en hoe je binnen het beleid kan functioneren;
  • Gaan we in op de verwijzingen die mogelijk zijn bij een melding.

Programma

De scholing ‘Vertrouwenscontactpersoon’ bestaat uit een voorbereidende online module en één of twee bijeenkomsten. Door deze voorbereidende online module krijg je inzicht in begrippen als (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en agressie en lees je wat je als VCP kan doen om de sociale veiligheid op de vereniging te vergroten. Ook kan je hier je vragen kwijt die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomst(en). Het uitvoeren van deze 30 minuten durende opdracht is essentieel voor wat deze scholing jou kan opleveren. De e-learning module zorgt dus voor een vliegende start en daardoor hoge leerresultaten!

Tijdens de bijeenkomst(en) zal de docent jouw input uit de online module behandelen.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus Vertrouwenspersoon ben je in staat het onderwerp sociale veiligheid en seksuele intimidatie aan de doelgroepen te kunnen presenteren, kan je een vertrouwelijk gesprek voeren met klager, beschuldigde, bond of vereniging en kan je omgaan met vertrouwelijkheid, weerstanden en emoties.

(Van: www.sportopleidingen.nl)

Ben of word je VCP voor jou club en wil je meer weten over de rol en handvatten krijgen om gesprekken te voeren, te reflecteren en hoe te functioneren binnen het beleid van de club? Meld je dan aan voor de scholing via de inschrijflink 

 


Sport in Deventer 31 mrt. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: