Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Een schone beloning voor de club!

Sport in Deventer17 mrt. 2021

Iedereen wil graag wonen in een schone, opgeruimde omgeving. En natuurlijk wil je ook dat je club in een schone omgeving staat. Doe daarom mee met de mooie opruimactie van De Deventer Schoonfamilie en verdien tot maximaal € 400,- per jaar voor je club! 

CleanWise is een educatief programma rondom afval scheiden dat is ontwikkeld door Circulus-Berkel: scholen kunnen hun afval gescheiden aanleveren. Goed voor de portemonnee, maar vooral ook voor het milieu. Bovendien leren kinderen dat het normaal is om je afval te scheiden en bruikbare grondstoffen voor hergebruik aan te leveren. Een onderdeel van CleanWise is het gescheiden verzamelen van zwerfafval. Scholen en verenigingen die dat een aantal keren per jaar doen krijgen daarvoor een beloning.

Ook jouw vereniging kan hieraan meedoen. De vereniging geeft - in overleg met de Deventer Schoon Familie - aan hoe groot het gebied is dat ze schoon willen of kunnen maken. Van de Deventer Schoon Familie krijgen ze materialen om zwerfafval te verzamelen én ze krijgen een speciale container voor het PMD (Plastic, Metaal en Drankpakken). Die container wordt geleegd door Circulus-Berkel. De scholen en verenigingen kunnen dus ook intern aan de slag met afvalscheiding.

Opruimen wordt een feestje!

Meld je aan met je team en op de door jouw aangegeven datum komt De Deventer Schoonfamilie langs met prikstokken, grijpers en een lekkere traktatie. Je kunt als club een paar keer per jaar meedoen en geld verdienen voor leuke teamactiviteiten of bijvoorbeeld sportmateriaal. Aanmelden kan hier Schoon Belonen | Deventer Schoon Familie | Circulus-Berkel (circulus-berkel.nl)

Statiegeld voor minder zwerfafval

Zwerfafval en Plastic afval voorkomen is natuurlijk nog beter. Per 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Per flesje (< 1 liter) wordt straks 15 cent statiegeld gerekend. Horeca en kleine bedrijven zijn uitgesloten van de verplichting kleine flesjes in te zamelen. Maar scholen en sportverenigingen kunnen vrijwillig kiezen voor een inzamelingspunt. Een en ander wordt nu uitgewerkt door de minister en de leveranciers. Ons advies: ga alvast in gesprek met je horecaleverancier Statiegeld op kleine plastic flesjes voor minder zwerfafval | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl


Sport in Deventer 17 mrt. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: