Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportkantine

Door Sport in Deventer

Sportkantines in de gemeente Deventer zijn veelal in het beheer van sportverenigingen of exploitanten zoals Sportbedrijf Deventer. Bij de exploitatie van een kantine moet er met veel zaken rekening worden gehouden, zoals bijvoorbeeld de drank- & horecawet of kun je je assortiment verbreden met gezonde producten.

Drank- en horecawet gemeente Deventer

Verenigingen moeten zich houden aan de wettelijke regels voor het schenken van alcoholhoudende drank die gelden voor paracommerciële rechtspersonen zoals sport- en buurtverenigingen of kerken die een kantine of het clubhuis in eigen beheer hebben.

Als sportvereniging in de gemeente Deventer ben je aan een aantal regels bebonden op het gebied van de drank- & horecawet, zoals:

  • Vergunningsplicht
  • Openingstijden
  • Alcoholverstrekking aan jongeren
  • Mogelijke leeftijdscontrole
  • Schenktijden
  • Geen bijeenkomsten van persoonlijke aard
  • Geen sterke drank
  • Aanwezigheidsplicht
  • Bestuursreglement
  • Geluids- & lichthinder

Klik hier voor alle specifieke informatie rondom de drank- en horecawet in de gemeente Deventer. 

De Gezonde Sportkantine

Een gezonde leefstijl staat steeds meer centraal in ons leven. Steeds meer sportverenigingen passen het assortiment van de sportkantine aan door gezondere producten toe te voegen.

Steeds meer sportverenigingen en exploitanten van horeca in sportaccommodaties bieden een gezonder assortiment aan voedingsproducten aan. In de gemeente Deventer zijn een aantal sportverenigingen, zoals Koninklijke UD, de Deventer Hockey Vereniging en SV Helios bezig met het optimaliseren van het assortiment in de kantine. Dit betekent in de meeste gevallen een aanvulling op het reguliere assortiment of een kleine wijziging van producten. Mensen die in de kantine hebben dan een keuzevrijheid in gezonde producten of wat minder gezonde producten.

Team:Fit
Team:Fit (een onderdeel van JOGG) zet zich in voor een gezondere sport. We maken het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties samen met sportverenigingen en exploitanten van sportaccommodaties gezonder. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan we voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Team:Fit werkt samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden.

Contact en ondersteuning
Indien u ondersteuning nodig heeft bij het introduceren van de gezonde sportkantine, kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Deventer. Zij gaan samen met Team:Fit aan de slag bij uw vereniging. Klik hier voor de contactgegevens.

 


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: