Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Op weg naar een rookvrij Alphen aan den Rijn! 

Alphen Vitaal09 jun. 2024

Deze maand was het Wereld niet Roken dag. Een dag waarop we aandacht besteden aan het belang van rookvrij omgevingen.

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft de ambitie dat in 2025 alle spel- en sportomgevingen in 2025 rookvrij zijn. Op die manier groeien alle kinderen in de gemeente op zonder de blootstelling aan tabaksrook.  

Gert Jan Schotanus, Wethouder Alphen aan den Rijn: “We willen voorkomen dat jongeren beginnen met roken. We zien dit als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouder, opvoeders, sportclubs en scholen. Ik daag alle sportclubs uit, die zich nog niet hebben aangesloten om bewust na te denken over het rookvrij maken van hun locatie.”  

Dankzij de actie 'Op weg naar een rookvrije generatie' zijn al veel omgevingen (deels) rookvrij geworden. Dat is een geweldig resultaat! 

De sportlocaties in Alphen aan den Rijn zijn voor 61% rookvrij. Maar hoe maak je jouw sportvereniging rookvrij? En kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Bekijk hier wat jij kan doen om hiermee aan de slag te gaan? 


Alphen Vitaal 09 jun. 2024

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: