Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ondersteuning vrijwilligersmanagent sportclubs

Alphen Vitaal11 apr. 2024

Vrijwilligers zijn het fundament van iedere sportclub. Ze zijn goud waard. Helaas blijkt ook dat het werven en behouden van vrijwilligers het grootste knelpunt van een sportclub is. Alphen Vitaal heeft een start gemaakt met het aanbieden van kennis en faciliteiten voor vrijwilligers van sportclubs. Op deze manier hoopt het het Alphense sportbedrijf sportaanbieders door middel van het aanbieden van kennis en faciliteiten meer vrijwilligers te werven en te behouden. Dit resulteert direct in een vitalere sportclub.

Met het aanbieden van het programma ‘Taakie’ is eind vorig jaar een start gemaakt met het nog actiever ondersteunen van sportaanbieders op het gebied van vrijwilligersmanagement. Taakie is de digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is niet langer een vervelende uitdaging! "De meest gehoorde melding in de gesprekken die wij met clubs voeren is het tekort aan vrijwilligers" geeft verenigingsondersteuner Jeffrey Drost aan. “Zonde, want een club draait op vrijwilligers, en het is ook zo leuk om vrijwilliger te zijn. Helaas lijkt het erop dat mensen zich steeds meer als consument zien.” 

De eerste geluiden over het in gebruik nemen van Taakie zijn positief! “Met behulp van Taakie hebben wij meer inzicht gekregen in het type vrijwilliger die wij binnen de club hebben en ook bijvoorbeeld wat hun beroep is. Superhandig en deze kennis kunnen wij zeker in de toekomst gebruiken binnen de vereniging. Ook heeft al een aantal mensen aangegeven iets voor de club te willen betekenen, die nog niet bij ons in beeld waren” aldus Iris de Groot van S.V. Bernardus. Naast S.V Bernardus hebben ook AAv’36, Tv Nieuwesloot, A.V.V. Alphen en Manege Bentwoud een vliegende start gemaakt met het programma.

Met Taakie zetten we in op het vergroten van het aantal vrijwilligers binnen de club. In de restant van het seizoen en volgend seizoen breiden onze ondersteuning uit ook op bijvoorbeeld het vergroten van de kwaliteit van de vrijwilligers. Een vrijwilliger die zijn taak kent en voelt, zal dit ook met plezier en langdurig uitvoeren. Zo worden er cursussen clubkadercoaching aangeboden, maar ook bijvoorbeeld opleidingen voor vertrouwenspersonen. Op deze manier zet Alphen Vitaal zich niet alleen in voor de vitaliteit van de inwoners van onze gemeente, maar ook van de clubs. "Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het zijn van een open club met een veilig en plezierig sportklimaat" vult sportparkmanager Wouter Hoogeveen aan. 

 


Alphen Vitaal 11 apr. 2024

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: