Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Inspiratiesessie door Joop Alberda: 'De club van de toekomst'

Alphen Vitaal27 jul. 2023

Op dinsdag 19 september verwelkomen we Joop Alberda* voor een inspiratiesessie over de 'De club van de toekomst'. Een sessie over de veranderende samenleving, de maatschappelijke rol van clubs en de kansen die dit met zich meebrengt. 


Het evenement
Datum: 19 september 2023
Inloop: 19:30 - 19:45 uur
Tijd sessie: 19:45 - 22:00 uur
Locatie: Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot, President Kennedylaan 1 (navigeren op: Kees Mustersstraat), 2402 NZ Alphen aan den Rijn
Aanmelden: Klik HIER om aan te melden. Let op, vol = vol
Iedereen die actief is bij een sportclub (als bestuurslid, vrijwilliger, trainer en/of lid) is welkom om zich aan te melden voor deze inspiratievolle avond.

*Joop Alberda vergaarde roem als coach van het Nederlands heren volleybalteam begin jaren '90. In navolging van het door Arie Selinger opgezette Bankrasmodel trainde de geboren Fries zeer intensief met de Nederlandse volleybalmannen in aanloop naar de Olympische Spelen van Atlanta (1996). Joop Alberda zette de hele organisatie neer en keek altijd verder dan de prestatie. Het leidde uiteindelijk tot historisch Olympisch Goud. In een zinderende finale werd topfavoriet Italië met 3-2 verslagen.

Na zijn Gouden missie werd Joop Alberda door het NOC*NSF benaderd voor de functie technisch directeur. De visionair Alberda werd verantwoordelijk voor alle sporttechnische zaken als innovatie, begeleiding, faciliteiten en Olympische programma's. Zijn periode als technisch directeur (van 1997 t/m 2004) hebben vijf succesvolle Olympische Spelen opgeleverd. Tijdens de Spelen van Sydney leverde zijn ontwikkelde programma 'Performance 2000' een record aantal medailles op (25).

Niet alleen in Nederland, maar ook in Rusland heeft Joop Alberda zijn organisatorische en managementkwaliteiten aangesproken. Door Guus Hiddink werd hij gevraagd om richting het Europees Kampioenschap in 2008 samen met hem het Russische voetbal weer op de kaart te zetten en het beleid voor de komende jaren uit te stippelen.

Joop Alberda is continu bezig om het Nederlands topsportklimaat te verbeteren. Hij startte een platform, NL Coach, voor coaches om de aanwezige kennis tussen verschillende coaches de delen en was technisch directeur van de Nederlandse Volleybalbond. Ook was hij enige tijd verantwoordelijk voor de Cervélo Wielerploeg en interim technisch directeur bij de Atletiek Unie. Joop was tot juli 2016 technisch directeur van de KNZB (Zwembond) en van januari 2012 tot 2018 was hij lid van de Raad van Commissarissen bij voetbalclub AZ. Van september 2018 tot en met 1 november 2021 bekleedde Alberda de functie van technisch directeur bij de Nederlandse Volleybalbond (NEVOBO).


Alphen Vitaal 27 jul. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: