Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportproeverij voor mensen met een fysieke beperking

Alphen Vitaal05 apr. 2023

Alphen Vitaal start in juni met een wekelijkse sportproeverij voor mensen met een fysieke beperking.

Met de sportproeverij hopen we sportparticipatie onder deze doelgroep te verhogen en in de toekomst enthousiastelingen onder te kunnen brengen bij de sportaanbieders.
Natuurlijk hoopt Alphen Vitaal uiteindelijk dat elke sporter kan aansluiten bij een sportaanbieder binnen de gemeente. Het is afhankelijk van de sport en de beperking of iemand mee kan doen in een reguliere groep. En wanneer dit niet mogelijk is moet er een apart aanbod gevormd worden. Een sportaanbieder kan een drempel ervaren om aanbod op te starten. 

Waarom een sportproeverij?
Binnen dit project geven we de sportaanbieders de mogelijkheid om clinics tijdens de les te verzorgen. Op deze manier kan er laagdrempelig kennisgemaakt worden met een sport voor zowel de sportaanbieder als de deelnemer. En mochten er genoeg deelnemers geïnteresseerd zijn in een bepaalde sport, dan kan de sportaanbieder (waar mogelijk) starten met aanbod.

Waar: Informatie volgt
Wanneer: Informatie volgt
Docent: Megan van den Nieuwendijk buurtsportcoach / bewegingsagoog / beweegmakelaar

Kick-off / open les
Om iedereen de kans te geven om bekend te raken met de proeverij organiseert Alphen Viraal op zaterdag 13 mei een kick-off les.

Wie: (potentiële) sporters met een fysieke beperking en (potentiële) aanbieders van sportactiviteiten
Wat: Open les met verschillend sportaanbod
Wanneer: zaterdag 13 mei 2023 09:30 - 11:30 uur
Waar: Oude Wereld
Kosten voor deelname: gratis
Docent: Megan van den Nieuwendijk buurtsportcoach / bewegingsagoog / beweegmakelaar

Voor aanbieders die al aanbod hebben
Heb jij al aanbod en wil je dit bij deze lesgroep promoten, dan ben je van harte welkom voor het geven van een clinic en/of het uitdelen van een flyer tijdens zowel de kick-off als tijdens de proeverij. Meld je in dat geval via m.vandennieuwendijk@alphenvitaal.nl
Tip! Presenteer je aanbod ook op de website alphenvitaal.nl. Klik HIER voor meer informatie.

Twijfels over de toegankelijkheid van de club
Heb jij twijfels over de toegankelijkheid van jullie club. Binnen de gemeente is er een speciale werkgroep die graag bij verenigingen langs komt om met jullie in gesprek gaan. Dit zijn mensen met een fysieke beperking die graag met jullie meedenken.

 

Mensen met een fysieke beperking zijn minder vaak lid van een sportvereniging.
8 procent van de volwassenen (18-79 jaar) met een of meer fysieke beperkingen is lid van een sportvereniging. Bij volwassenen zonder beperking is dit 24 procent.
23 procent van de volwassen (18-79 jaar) sporters met een of meer lichamelijke beperkingen is lid van een sportvereniging. Bij volwassen sporters zonder beperking is dit 37 procent.


Alphen Vitaal 05 apr. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: