Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Eensgezindheid op het Alphen Vitaal sportdebat

Alphen Vitaal25 feb. 2022

Op 24 februari vond in de Limeshal het Alphen Vitaal sportdebat plaats. Kandidaten van zeven politieke partijen gingen met elkaar in debat over de vraag hoe de gemeente kan bijdragen om Nederland weer en meer in beweging krijgen.

Welke rol heeft de sportsector bij het energieker en gezonder maken van Nederland? Moet er in 2026 een Alphense beweegnorm voor kinderen zijn vastgesteld en door de gemeente? Moet sporten voor kinderen gratis worden? En moet over 4 jaar het tekort aan gymzalen in Alphen aan den Rijn zijn weggewerkt? Over deze stellingen en de visie van de partijen werd gedebatteerd.

Geen enkele politieke partij is tegen sport en bewegen of tegen een gezond en weerbare samenleving. Toch liet het debat zien dat er ook op dit vlak écht iets te kiezen is op 16 maart.

Uitgedaagd door Jeroen van Gool (CDA), Maurits de Vries (D66), Elise de Veth Braat (VVD), Michel Du Chatinier (Christen Unie), André de Jeu (Nieuw Elan), Nico de Jong Rijn (Gouwe Lokaal) en Gé Kaptein (Groen Links) gingen de lijsttrekkers met elkaar in debat. Hoewel er eensgezindheid was, vooral over het snel realiseren van multifunctionele gymzalen “Handtekening er onder en morgen beginnen” waren er ook verschillen.

Het was een debat waarin de politieke partijen het, ondanks onderlinge verschillen, vaker met elkaar eens waren dan dat zij tegenover elkaar kwamen te staan. Deze eensgezindheid lijkt veel goeds voor de sector te beloven. Het belang van een gezonde leefstijl en voldoende bewegen staat niet ter discussie.


Alphen Vitaal 25 feb. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: