Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Voetballer Devyne Rensch sportman van Lelystad

Sportbedrijf Lelystad27 mrt. 2023

In een tot theater omgetoverde sporthal De Koploper is voetballer Devyne Rensch uitgeroepen tot sportman van het jaar in de gemeente Lelystad. Onder toeziend oog van wethouder Sport Rinze Broekema deelde Eelco Derks, directeur-bestuurder van Sportbedrijf Lelystad, de prijs uit. De titel van sportvrouw ging naar Natascha van Assema (boogschieten). Judoka Nova van Driel ging er met de titel sporttalent vandoor.


De Lelystadse Sportverkiezingen in sporthal De Koploper waren één groot feest met kleine en grote kampioenen. “Ik vind het belangrijk dat onze inwoners van jongs af aan worden gestimuleerd om met plezier te bewegen en te sporten, hun talenten te ontdekken en deze te blijven ontwikkelen. Van recreant tot fanatiek sporter, met of zonder beperking, iedereen kan op zijn of haar manier actief zijn en meedoen zonder zich belemmerd te voelen”, zei wethouder Rinze Broekema tijdens het openingswoord. Naast de vier sporttitels zijn ook vier sportclubs in de ‘sportlight’ gezet vanwege hun 50-jarig bestaan. Atletiekvereniging Spirit, Zwem- en Pololclub De Houtrib, korfbalvereniging Exakwa en Mixed Hockeyclub Lelystad vierden in 2022 hun jubileum. Aan het einde van de avond stond het podium vol met aanstormend sporttalent.

Exakwa sportploeg van het jaar

Het eerste team van korfbalvereniging Exakwa kwam als winnaar uit de bus bij de sportploegen. Ook bij de kampioenenparade waren teams van de korfbalvereniging goed vertegenwoordigd. Een vereniging voor jong en oud! Naast hun 50-jarig bestaan en het gloednieuwe kunstgrasveld is deze titel een beloning op hun voltreffelijk seizoen.

Sportfeest voor iedereen

De Lelystadse Sportverkiezingen hadden dit jaar een ander karakter dan anders. De avond bracht op unieke wijze sport, winnen, meedoen, muziek, rijm, gedicht, kleine en grote kampioenen samen. Met stadsdichter Thomas Gerla, de voor deze avond speciaal gemaakte track ‘Spotlight’ door Rime Riche en de band Monday You Bastard was het publiek opgewarmd voor de verkiezingsavond. Tussendoor werd het publiek vermaakt met Showcase Basketball. Een show waarbij Galdino Haimé ook het publiek een hoofdrol gaf. Na de kampioenenparade maakte DJ Pablo de unieke verkiezingsavond compleet.


Sportbedrijf Lelystad 27 mrt. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: