Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Golfstart

Heb je een vraag over het aanmaken van een Clubbaseprofiel of over het aanmaken van een Golfstart-cursus voor jouw club of baan? Bekijk dan de veelgestelde vragen om te kijken of jouw vraag ertussen staat!

 • Golfstart-lespakketten

  • Waarom moet ik een lespakket aanmaken voor Golfstart?

   Een lespakket maak je aan zodat golfers jouw Golfstart kunnen vinden en boeken via het landelijke platform. Ook krijgen ze informatie over jouw Golfstart, zoals data en tijdstip van het lespakket, wat ze kunnen verwachten en wie de activiteit begeleidt.

  • Wat houdt een Golfstart lespakket in?

   Een Golfstart lespakket bestaat altijd uit zes golflessen en vindt plaatst op minimaal vier verschillende dagen. Tijdens de laatste (baan)les wordt de NGF-golfbaanpermissie behaald.

  • Wat kan ik doen als mijn lespakket vol zit?

   Golfers kunnen zichzelf op de wachtlijst zetten. Jij krijgt hier een melding van, zodat je kunt bepalen of je meer plekken beschikbaar wilt stellen voor je lespakket. Je kunt ook altijd een nieuw lespakket aanmaken.

  • Is er een minimum aantal deelnemers per lespakket?

   Jij kunt zelf als club/baan bepalen wat het minimum aantal deelnemers is per lespakket. Wij adviseren een cursus pas door te laten gaan bij minimaal vier aanmeldingen vanwege de sociale binding die beginnende golfers nodig hebben.

  • Kan ik een lespakket die ik eerder heb aangemaakt kopiëren?

   Ja dat kan zeker. Hiervoor moet je naar het lespakket gaan en deze kopiëren, daarna kun je het lespakket aanpassen naar je huidige lespakket.

  • Hoe komt mijn Golfstart-lespakket eruit te zien op de site?

   Tijdens het aanmaken van jouw lespakket kun je de preview knop gebruiken. Op deze manier zie je hoe jouw lespakket op de website komt te staan. Zo kun je checken of bijvoorbeeld de datum, foto en locatie goed zijn.

  • Waarom staat er een kruisjes voor mijn Golfstart-lespakket?

   Dit betekent dat je nog niet alle velden hebt ingevuld. Pas als er een groen vinkje voor staat is jouw lespakket compleet.

  • Kan ik ook een extra vergoeding vragen voor een Golfstart-lespakket?

   Nee, Golfstart heeft een vaste prijs van € 99. Jij kunt zelf bepalen welke extra opties een golfer krijgt, zoals gratis golfballen en toegang tot de Par-3 baan. Deze opties kun je aangeven bij het aanmaken van een lespakket.

  • Zijn er extra kosten verbonden aan Golfstart?

   Ja, de transactiekosten voor het boeken van een Golfstart-lespakket worden door de golfer zelf betaald.

  • Hoe wordt mijn Golfstart-lespakket zichtbaarder?

   Wil jij met jouw lespakket niet alleen gevonden worden in de gemeente van jouw golfclub, maar wellicht ook in andere dorpen en steden rondom jouw locatie? Vul deze dan in jouw clubbase profiel in zodat de golfbaan (en dus jouw lespakket) ook zichtbaar is in deze gemeenten.

  • Kan ik meerdere Golfstart-lespakketten aanmaken?

   Zeker, je kunt het hele jaar door verschillende lespakketten aanbieden.

  • Voor wie organiseer je Golfstart?

   Iedereen die wil beginnen met golf en wil ontdekken of golf bij hem of haar past. Wij weten uit ervaring dat dit van jong tot oud is en van beginner tot de golfer die opnieuw wil gaan (leren) golfen.

  • Hoe kan ik mijn Golfstart-lespakket nog beter promoten?

   De beste promotie van je lespakket is de promotie die je zelf doet via social media, plaatselijke kranten en je bestaande leden die iemand aandragen.

   Op deze pagina (downloadpagina) vind je een handboek om jouw Golfstart goed te promoten. Wij plaatsen hier ook steeds meer gratis online-promotiemateriaal, zoals filmpjes, digitale banners voor je nieuwsbrief en een social media handboek.

  • Kan een golfer een losse golfles annuleren?

   Ja, maar alleen door contact op te nemen met zijn golfprofessional of contactpersoon. Deze bepaalt of en wanneer de les ingehaald kan worden.

  • Wat gebeurt er als er te weinig aanmeldingen zijn voor een lespakket?

   Als het minimum aantal deelnemers voor een lespakket niet behaald is, krijg jij als club of baan daar vooraf een melding van. Je kunt met de deelnemer(s) die zich hebben ingeschreven contact opnemen voor een nieuwe datum of het geld terug betalen.  

  • Hoe lang duurt een losse golfles?

   Een losse golfles van een Golfstart-lespakket duurt minimaal 45 minuten.

  • Waar kan je eenmaal opgeslagen betaalgegevens aanpassen?

   Het is niet mogelijk opgeslagen of geverifieerde betaalgegevens aan te passen. Neem contact op met Sport Support om de betaalgegevens verwijderen voor jouw golfclub. zodat je deze opnieuw kan invoeren.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: