Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Koninklijke Erepenning voor Algemene Sportvereniging Hellouw

NOC*NSF01 jul. 2022

De Algemene Sportvereniging Hellouw, beter bekend onder de afkorting ASH, heeft vrijdag de Koninklijke Erepenning gekregen. Loco-burgemeester Rutger Stappershoef reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de club. 

De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die minimaal vijftig jaar bestaan. Een uitreiking is alleen bij het 50-jarige jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. 

Algemene Sportvereniging Hellouw

In 1946 ging voetbalvereniging ASH officieel van start. De faciliteiten waren destijds niet zoals de club dat nu gewend is. De vereniging is niet meer weg te denken in de kleine maar hechte gemeenschap van Hellouw. De vereniging heeft vijf seniorenteams, waarvan twee damesteam, en acht jeugdteams, waarvan één meisjesteam.

Veel vrijwilligers

De inzet van vrijwilligers bij ASH is groot. In de jaren ’60 bouwden de leden zelf een clubgebouw. In de begin jaren ’80 breidden zij het gebouw uit met twee extra kleedkamers, een scheidsrechterruimte, een massagekamer en een bestuurskamer. Ook kwam er een kantine met bar en keuken. In de jaren 2016, 2017 en 2018 is tijdens de zomerstop het pand deels nieuw gebouwd en deels gerenoveerd. Tot op de dag van vandaag kan de vereniging rekenen op veel vrijwilligers. Zij bedienen de bar, maken het clubgebouw schoon, doen onderhoud en geven trainingen.

Veel activiteiten

De vereniging organiseert diverse activiteiten. Recent startte een peuter- en kleuterteam en een G-team. Met de trouwe bezoekers van het gezins- en logeerhuis De Dolfijn is een maatschappelijk initiatief opgezet. Dit is een wekelijkse koffieochtend voor iedereen die er bij wil zijn. Samen met andere verenigingen uit Hellouw organiseert de voetbalvereniging activiteiten. De basisschool en de gymvereniging maken regelmatig gebruik van het veld. De jeugd van Hellouw mag altijd een balletje trappen op het trainingsveld.

Dit artikel verscheen eerder op regioonline.nl.


NOC*NSF 01 jul. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: