Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Creatieve acties van hockeyclubs voor Oekraïne

NOC*NSF04 apr. 2022

Op hockey.nl vonden we een pagina vol met prachtige acties, die hockeyclubs in de afgelopen weken hielden om geld in te zamelen voor Oekraïne.

Twee mooie voorbeelden willen we hier vermelden:

  • Krattenactie op Cartouche: Cartouche heeft medio maart op een zondag 6.500 euro opgehaald voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De club uit Leidschendam vormde met tweehonderd gele en blauwe kratjes de vlag van het getroffen land op het hoofdveld. Bezoekers konden de kratjes sponsoren. Een kratje stond symbool voor een krat hulpgoederen. De opbrengst gaat deels naar de Oekraïense School in Voorburg om lesmaterialen aan te schaffen voor kinderen die hier worden opgevangen. Een ander gedeelte wordt gebruikt om in Oekraïne zelf gratis peren uit te delen in de getroffen steden. Het transport daarvan is, met hulp van een lid van Cartouche, al onderweg.
  • Alecto verkoopt gevonden voorwerpen: een hockeystick, scheenbeschermers, trainingsjacks en shirts. Bij elke hockeyclub worden elke week veel spullen gevonden. Bij het Leiderdorpse Alecto maken ze van de nood een deugd: ze gaan de spullen die al een tijd liggen te wachten op de eigenaar nu verkopen. De opbrengst gaat naar Giro555 voor steun aan Oekraïne.

Kijk voor het oorspronkelijke artikel op hockey.nl.


NOC*NSF 04 apr. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: