Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Nieuwe cursusreeks voor vertrouwenspersonen bij sportclubs in Rotterdam

NOC*NSF03 mrt. 2022

Met een cursusreeks wil Rotterdam Sportsupport vrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen opleiden tot vertrouwenspersoon waarbij leden terecht kunnen voor een praatje of advies. De cursus wordt al enkele jaren gegeven, maar is nu actueler dan ooit.

Er zijn al een aantal sportclubs en verenigingen in Rotterdam met een vertrouwenspersoon, maar dat is zeker nog niet genoeg volgens Marco van de Geer van Rotterdam Sportsupport: “Wij streven er naar om bij elke club een vertrouwenspersoon te hebben.”

Luisterend oor

De reeks van vijf cursussen zal begin maart van start gaan. Het is de bedoeling dat de vertrouwenspersoon binnen de sportvereniging geldt als het aanspreekpunt voor iedereen met vragen of zorgen over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers. Een luisterend oor dus, maar geen hulpverlener. Als het nodig of gewenst is, kan de vertrouwenspersoon iemand verwijzen naar hulpverlening.

Rotterdam Sportsupport stelt dat een sportvereniging een afspiegeling is van de maatschappij en dat ongewenst gedrag ook daar kan voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan pesten of seksuele intimidatie. “Een vertrouwenspersoon, of het liefst twee, zorgt voor een betere aanspreekcultuur bij een club.”

Voor het oorspronkelijke artikel: klik hier.


NOC*NSF 03 mrt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: