Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Mijdrecht zorgt voor win-win met woningen én toekomstbestendige sportclubs

NOC*NSF04 mrt. 2022

Ruimte om nieuwe woningen te bouwen én een mogelijkheid om sportverenigingen toekomstbestendiger te maken. Met woningbouw op velden die sportverenigingen niet gebruiken slaat de gemeente De Ronde Venen twee vliegen in één klap. De sportverenigingen geven velden terug die ze niet gebruiken en beperken op die manier kosten. Voor de gemeente ontstaat er een locatie om te bouwen. ,,Dit is een win-win situatie’’, zegt wethouder Rein Kroon. 

Als gevolg van de coronacrisis liepen sportverenigingen harde klappen op. Het aantal leden verminderde en er waren geen inkomsten uit bijvoorbeeld de kantine. Verenigingen kijken daarom kritisch naar de velden die ze huren van de gemeente. Zijn die allemaal nodig als er minder leden zijn. De kosten gaan omlaag door minder sportvelden te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de verenigingen financiële ruimte krijgen om uitdagingen aa gaan.

Inleveren

Deze situatie speelt op dit moment bn teij Sportvereniging Argon en de tennisverenigingen Mijdrecht en De Ronde Vener. Argon wil velden inleveren, waardoor betaalbare woningen voor starters en senioren gebouwd kunnen worden. Bij de tennisverenigingen gaat het om een samenvoeging waardoor er 1 locatie vrijkomt voor woningbouw. Een win-win situatie voor de gemeente en de sportclubs: genoeg sportfaciliteiten en betaalbare huur- en koopwoningen.

Wethouder Rein Kroon: “Het zijn bijzondere en ingrijpende tijden. Naast corona speelt ook het verduurzamen van de sportgebouwen mee. We begrijpen dat dit impact heeft op de sportclubs en kijken naar opties om de verenigingen te helpen. Zo kwam tijdens een overleg met het bestuur van sportvereniging Hertha het idee ter sprake om een deel van de grondopbrengsten ter beschikking te stellen aan alle verenigingen voor bijvoorbeeld de verduurzaming van hun sportcomplex. Deze optie wordt onderzocht.”

Lees hier het oorspronkelijke artikel. 


NOC*NSF 04 mrt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: