Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

KLABU verkoopt sportkleding om sportclubs in vluchtelingenkampen te steunen

NOC*NSF30 mrt. 2022

Het Impact Program van TEDxAmsterdam hielp zeven startups met briljante ideeën – zogeheten pioniers – de afgelopen vijf maanden om een stap verder te komen en de markt op te gaan. Eén van die zeven is de sociale onderneming KLABU. De organisatie start sportclubs in vluchtelingenkampen door de verkoop van zijn eigen sportkleding. Doel is 1 miljoen vluchtelingen toegang tot sport te bieden in de komende tien jaar.

TEDx is een internationaal platform dat zich richt op het verspreiden van waardevolle ideeën en innovaties. De lokale community van TEDxAmsterdam telt inmiddels meer dan 10.000 leden en veel bedrijven en organisaties als partner. “Met het Impact Program willen we dat enorme netwerk inzetten om sociale ondernemers en hun startups op het gebied van duurzaamheid en sociale impact verder te brengen. Wij helpen hen hun ideeën voor de bühne te krijgen om zo meer impact te kunnen maken”, zegt hoofd Impact Program Susan Kessing van TEDxAmsterdam.

Zeven pioniers

Eind vorig jaar meldden zich ruim 80 gegadigden aan voor het eerste Impact Program. Daaruit werden zeven pioneers geselecteerd. Allemaal kregen ze cursussen aangeboden van partner Startupbootcamp. “In de zeven geselecteerde pioniers zagen we de meeste potentie om de wereld mooier te gaan maken. Het zijn allemaal winnaars”, stelt Kessing.

KLABU

Pioneer KLABU zet zich in om in vluchtelingenkampen sportclubs te starten. Zij bouwen er clubgebouwen die ze vullen met sportmaterialen en sportkleding. Dat doen zij in samenwerking met lokale bouwers en handwerklieden om co-creatie en de eigen identiteit te garanderen. Het geld, wat daarvoor nodig is, wordt afgezien van donaties verkregen uit de verkoop van sportkleding. Individuele kleding, maar ook sportteams kunnen in KLABU tenues spelen. Het doel van de onderneming is 1 miljoen vluchtelingen toegang tot sport te bieden in de komende tien jaar.

Weekly social workout

KLABU Amsterdam organiseert elke donderdag van 18 tot 19 uur een weekly social workout. Daar komen vluchtelingen, asielzoekers en mensen zonder verblijfsvergunning samen een uurtje met lokale bewoners en wordt er gesport.


NOC*NSF 30 mrt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: