Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Gemeente Lansingerland omarmt Clubbase

NOC*NSF01 feb. 2022

Binnen de gemeente Lansingerland hoorden wij regelmatig dat sportbestuurders veel tijd kwijt waren met het vinden van relevante informatie voor vraagstukken binnen hun sportvereniging. Dergelijke onderwerpen hadden te maken met vrijwilligersbeleid, subsidiemogelijkheden, accommodatie regelingen en andere vraagstukken. De juiste informatie vinden was vaak een hele zoektocht waarvoor meerdere bronnen geraadpleegd werden. Er lag een duidelijke behoefte aan een platform van de juiste informatie voorhanden was.

Als verenigingsondersteuners hebben wij hierover nagedacht. Het is natuurlijk mogelijk om een eigen kennisplatform te laten bouwen, maar we konden ons niet voorstellen dat wij de enige gemeente waren die hier tegenaan liep. Zo begon onze zoektocht naar een bestaand platform en zodoende kwamen wij bij Clubbase uit. Wat ons opviel was dat er zowel landelijke nieuwsberichten vanuit NOC*NSF werden weergegeven, maar dat er ook een mogelijkheid was om nieuwsberichten te plaatsen op lokaal niveau. Wij zagen dit als de perfecte combinatie voor de sportverenigingen in Lansingerland en hebben gelijk contact opgenomen.

Inmiddels hebben wij de handen ineengeslagen met NOC*NSF en maken wij gebruik van Clubbase. Wij geloven er stellig in dat je van elkaars krachten gebruik moet maken en het wiel niet opnieuw uit hoeft te vinden om successen te boeken. Clubbase biedt ons één centrale plek waar sportbestuurders alle relevante informatie kunnen vinden op zowel landelijk niveau (wat door NOC*NSF wordt aangeleverd) als lokaal niveau. Zo kunnen wij zelf informatie verschaffen die relevant is voor onze gemeente. Denk aan lokale subsidies, lokale nieuwsberichten, lokale kansen om leden te werven en te behouden en verenigingsondersteuning.

De komende tijd gaan wij (Lansingerland Beweegt) Clubbase continue onder de aandacht brengen bij onze samenwerkingspartners als sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en scholen. Clubbase wordt voor de gemeente Lansingerland dé plek waar sportbestuurders hun informatie kunnen vinden over vraagstukken binnen de sportvereniging. De sportbestuurders zetten zich vaak vrijwillig in om inwoners in beweging te krijgen en Clubbase zien wij als een ontzettend mooie tool om hen te voorzien van relevante informatie, trends en kennisupdates om hun vereniging draaiende te kunnen houden.


NOC*NSF 01 feb. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: