Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Osse honk- en softbalvereniging Cardinals wil op tal van vlakken verbeteren

NOC*NSF29 nov. 2021

Baseball & Softball Club de Cardinals is ambitieus. De vereniging uit Oss wil in de toekomst groeien en heeft de hulp ingeschakeld van Rabo ClubSupport. Daarvoor heeft de Cardinals het plan ‘Een duurzame toekomst. Samen komen we tot een homerun’ geschreven.

De Cardinals heeft veel ambities. Zo wil het de jeugdopleiding uitbreiden. Een brede opleiding moet op termijn zorgen voor een betere doorstroming richting senioren. De wens is uitgesproken om met het eerste herenteam in de nabije toekomst op een nog hoger niveau te gaan honkballen. Een sterkere jeugdopleiding hoort daarbij, maar daarnaast wordt er buiten de eigen vereniging gescout. Bij een hoger niveau is er de wens om de technische commissie verder te professionaliseren en trainers/coaches op te leiden/te trainen.

Veldaanpassingen
Omdat de Cardinals wil groeien, bekijkt de vereniging of er aanpassingen aan de velden mogelijk zijn. Denk hierbij ook aan LED veldverlichting. Op deze manier kunnen er ook avondwedstrijden gespeeld worden.

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een vereniging. Maar hoe zorg je ervoor dat je je vrijwilligersorganisatie professionaliseert en je zorgt voor goede begeleiding? De Cardinals vraagt hulp bij Rabo ClubSupport hoe ze vrijwilligers het beste kunnen aanspreken om taken te vervullen zonder mensen te kwetsen of zorgen dat ze de betrokkenheid niet verliezen. Een aantal leden van de vereniging heeft deelgenomen aan de Masterclass Ledenbinding van NOC*NSF. Daarnaast wil de Cardinals de communicatie via social media vergroten om meer betrokkenheid te krijgen met ouders, leden en vrijwilligers.

Sportpark
De club wil investeren in onderhoud van het sportpark. Zo heeft schildersbedrijf Van de Pol Glasservice en Schilderwerken de opdracht gekregen om binnenkort aan de slag te gaan. “Het complex moet er goed uitzien, dat is de uitstraling richting leden en bezoekers”, aldus voorzitter Maria van Kilsdonk. De vereniging wil daarnaast investeren in duurzame LED-verlichting, in muur- en vloerisolatie en in een sedumdak. Duurzaamheid is goed voor het milieu en voor de portemonnee.

Activiteiten
Vanwege corona is het voor sportverenigingen extra lastig om contact te blijven houden met je eigen leden/vrijwilligers. Cardinals doet er veel aan om het clubgevoel te versterken en mensen te blijven binden aan de club. “Zo hebben we een activiteitendag georganiseerd waarbij diverse internationals een clinic hebben gegeven. Ook hebben we jaarlijks een klussendag en zorgen we voor lekker eten. Je moet laten zien dat je met dingen bezig bent.”

Stimuleringsbudget
Vanwege het plan krijgt de vereniging een stimuleringsbudget van 250 euro uitgereikt door wethouder Kees van Geffen. De ideeën sluiten aan bij de ambities uit het Osse Sport- en Preventieakkoord. 


NOC*NSF 29 nov. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: