Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

'Club Goud' was goud waard in de tijd van corona

NOC*NSF12 jul. 2021

'Club Goud' overleefde niet alleen de lockdown, maar bood de deelnemers in de tijden van de coronamaatregelen ook echt houvast. Het initiatief van Sportief Capelle voor senioren biedt afwisseling en sociale contacten. "Dat was een schot in de roos", zegt Roeland Offermans.  

 

In november is het tien jaar geleden dat Offermans als Sport- & Beweegcoach bij Sportief Capelle aan de slag ging. "Het was mijn eerste opdracht, die ik kreeg: een beweeginitiatief voor de fitte 55+-ers in Capelle a/d IJssel. En ik vind het nog steeds geweldig om te doen! Het is zo'n hechte club, er zijn ware vriendschappen uit ontstaan."

Clinics

Eén keer per week treffen ze zich, een kleine dertig mensen tussen de 55 en 75 jaar oud. "De 12 mensen, waar we bijna tien jaar geleden mee gestart zijn, zijn er vrijwel allemaal nog bij. Afvallers hebben we nauwelijks..." De lessen beginnen telkens met een half uur kracht-, conditie- en lenigheidsoefeningen. Daarop volgt dan elke vier weken een bepaalde sport, zoals badminton of golfen. Aan het eind van die vier weken wordt in die tak van sport een clinic door de vereniging gegeven. Offermans: "O ja, hoor. Soms zijn deelnemers daarover dan zó enthousiast, dat ze daar lid worden. Maar ze blijven daarnaast wel ook bij ons meedoen."

Want het samen koffie drinken na afloop van de training, daar wordt heel veel waarde aan gehecht. "De mensen kennen elkaar goed, het is een echte vriendenclub geworden. Die sociale binding is voor de mensen nét zo belangrijk als het sporten."

Online lessen

Dat was ook goed te merken, toen in maart 2020 de corona lockdown kwam. "In die eerste lockdown zijn wij ook eerst overgestapt op online lessen. En later, toen er weer af en toe iets meer mocht, hebben we fiets- en wandeltochten georganiseerd. Maar de deelnemers hebben in die hele periode voortdurend contact met elkaar gehouden. Ik denk dat deze onderlinge band het voor deze mensen heel veel draaglijker heeft gemaakt. Nu zijn we blij dat alles weer opgepakt kan worden en we weer lekker dat kopje koffie samen kunnen drinken!"


NOC*NSF 12 jul. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: