Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

12 juni eerste Nationale Voetbaldag!

NOC*NSF09 jun. 2021

De KNVB organiseert op zaterdag 12 juni – tijdens het openingsweekend van het EK 2020 – de eerste Nationale Voetbaldag. Voor deze bijzondere dag nodigen clubs leden én niet-leden uit voor een coronaproof voetbaltoernooi en andere leuke activiteiten.

De KNVB is zich ervan bewust dat het een grote bijdrage kan leveren in onze maatschappij. Daarom betrekt de KNVB zoveel mogelijk mensen bij de sport, strijdt tegen uitsluiting, brengt mensen bij elkaar en vergroot het onderling begrip en plezier. De Nationale Voetbaldag is zo'n dag, waarop alle clubs kunnen laten zien dat ze er zijn voor alle mensen in de buurt of de gemeente.

Waarom de Nationale Voetbaldag?

Het is ontstaan vanuit het EK2020. Om aandacht te geven aan de waarde van verenigingen als plek van ontmoeting en bron van verbinding. Leden delen namelijk veel meer dan een goeie pot voetbal. Ruim 2600 clubs werken vaak al decennialang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. Ze brengen generaties bij elkaar, verbinden mensen van verschillende komaf en zijn de motor voor activiteiten in de buurt.

Wat krijgen deelnemende clubs?

Als je meedoet met jouw club kun je voor de activiteiten voor leden en niet-leden een vergoeding krijgen van maximaal 400 euro. Je krijgt ook een pakket ter waarde van 60 euro. En je krijgt hulp met tips & tricks voor het organiseren van een mooie dag – voor iedereen.

  1. Het wordt de leukste voetbaldag van het jaar
  2. De club kan de buurt laten zien waar hij voor staat
  3. Je krijgt hulp bij de organisatie met tips, tricks en communicatie
  4. Een financiële vergoeding (t.w.v. 400 euro) om de dag te organiseren
  5. Een pakket (t.w.v. 60 euro) om je activiteiten feestelijk aan te kleden

Programma

De Nationale Voetbaldag begint met een gezamenlijke warming-up waar alle clubs die zich hebben aangemeld aan meedoen. We hopen op de grootste warming-up van Nederland, georganiseerd op basis van de geldende COVID-19-maatregelen. Iedereen die kan, wil en mag komen, staat op het veld (op 1,5 meter afstand). De rest doet mee via een online live-verbinding. Daarna kan jouw club zelf bepalen hoe de dag eruit komt te zien. Er kan lekker gevoetbald worden door middel van een training of een klein toernooi, maar houd je ook hier weer aan de COVID-19-maatregelen.

Inmiddels hebben meer dan 500 verenigingen zich opgegeven. De aanmeldtermijn is helaas verstreken. Maar als je toch iets kleins wilt organiseren op 12 juni kun je dat nog doorgeven via denvd@knvb.nl. Een toolkit helpt de deelnemende clubs.

Bekijk hier de documentaire gemaakt voor De Nationale Voetbaldag 'Jouw Club Voor Iedereen'.


NOC*NSF 09 jun. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: