Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rookvrije sportomgeving: nú moet je veranderen!

NOC*NSF19 mei 2021

De acceptatie van een rookvrije sportomgeving neemt toe. Dat vertelt onderzoeker Heike Garritsen, die een vierjarige studie doet naar het beleid op dat gebied. Nu, na twee jaar, was er een tussenrapportage.

Daarin vertelt Garritsen: De factsheet bevat eerste aanbevelingen, waarmee zowel verenigingen als gemeenten en de landelijke overheid hun voordeel
kunnen doen. “Belangrijkste aanbeveling is dat sportverenigingen die nog niet rookvrij zijn, nu in actie moeten komen”, zegt Garritsen. “Dit is hét moment om verandering tot stand te brengen. De sociale norm verandert nu snel, er is heel veel steun voor de rookvrije sportomgeving.”
Aanvullende aanbevelingen uit de factsheet zijn concreet. Garritsen: “Zorg voor een duidelijk rookvrij beleid, voorkom dat op bepaalde momenten of plekken gedoogbeleid geldt. Spreek af wie verantwoordelijk is voor handhaving van afspraken. En maak, eventueel met hulp van de gemeente, ook de entree van de sportaccommodatie rookvrij.”

Het hele artikel verscheen in maart jl. in het Magazine Sport & Gemeenten en is hier te lezen


NOC*NSF 19 mei 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: