Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Triple Threat: "Dit jaar staat Kerst nog meer in het teken van waardering dan ooit"

NOC*NSF21 dec. 2020

Sportvereniging van het Jaar 2019 Triple Threat uit Haarlem was er aan het begin van de coronacrisis meteen bij om haar maatschappelijk rol op zich te nemen. En nu, ruim acht maanden later, is dat nog steeds het geval. "Hoe gek het ook mag klinken", zegt Nick Hoogendorp, "maar voor ons was 2020 een topjaar! We konden het hele jaar laten zien waar we voor staan, en dat doet goed.

In maart startten de jongeren van Triple Threat hun boodschappenservice, om mensen, die thuis moesten blijven omdat ze tot de risicogroepen behoorden, de boodschappen thuis te bezorgen. Nick Hoogendorp, manager Culture & Community: "Uiteraard is dat niet hetzelfde als dat de jongeren hier lekker komen basketballen, maar het laat wel zien dat onze community méér is dan dat."

Begin van dit jaar vierde Triple Threat haar 10-jarig jubileum. "Dat was super, en gelukkig hebben we dat nog met een groot feest kunnen vieren. Maar ook met de komst van corona merkte je dat de community écht sterk is. Zo kwam er dus heel snel de boodschappenservice op gang. Maar in de rest van het jaar zijn we ook heel actief gebleven. In de zomermaanden, toen alles weer iets versoepeld werd konden we deels ook de sportactiviteiten hervatten. En verder hebben we veel áán de organisatie gewerkt in plaats van ín de organisatie. En dat werpt zeker ook zijn vruchten af."

Waardering

En nu komen de feestdagen eraan. De plannen van Triple Threat zijn, zoals meestal, afkomstig van de jongeren uit de 'Next Generation'. Hoogendorp: "Dit jaar staat Kerst meer dan ooit in het teken van 'waardering'. Dat doet het eigenlijk elk jaar, maar de jongeren vonden dat het dit jaar nóg duidelijker tot uiting gebracht moet worden hoe blij we zijn met alle collega's, stagiaires, noem maar op. En ook binnen de community: de jongeren van Next Generation hebben voor donderdag 17 december een bedankavond gepland voor ouders en coaches, waarin aan deze mensen een Kerstpakketje wordt overhandigd." In verband met de strengere maatregelen is uiteraard ook een 'back-up plan' voor handen: als men niet bij elkaar mag komen, dan worden de pakketten met de Triple-Threat-bus naar de mensen thuis gebracht.

Hoogendorp gaat verder: "Een aantal meiden uit de Next Generation gaan nog verder: zij willen laten zien dat onze community verder reikt en ook bestaat uit onze wijk, Schalkwijk. Daarom hebben zij een Kerstpakketje samengesteld voor families, in deze wijk, die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat wordt als een verrassing aan deze mensen aangeboden."

En alsof dat nog niet genoeg is: een aantal jongeren heeft ook zelf een Triple Threat mok ontworpen. Die wordt aan de coaches aangeboden als blijk van waardering voor hun inzet. "Met een persoonlijk geschreven bedankkaartje!"

TikTok-les

Mochten de maatregelen het toelaten, dan zullen er ook nog wat activiteiten plaatsvinden in de Kerstvakantie. Gepland staan een basketbaltoernooi voor jeugd onder 12, een voetbaltoernooi voor jongens van 13-15 en voor de meiden staat er een TikTok-les door een influencer als activiteit op de planning.

Documentaire

Hoogendorp beaamt dat het niet altijd makkelijk is om in deze tijd de moed erin te houden. Maar het laat volgens hem ook weer zien dat niet alleen de omgeving bepaalt wat je ervan maakt. Begin van dit jaar heeft de club een documentaire gemaakt, waarin op een inspirerende manier wordt getoond, hoe belangrijk de omgeving is. "Dat pakken we volgend jaar weer op. We hebben de première gehad tijdens ons jubileum, en de documentaire is nu als inspiratiesessie te boeken. Dat is nu even lastig, we hadden drie boekingen, waarvan er twee moesten worden afgeblazen. Maar het laat tegelijkertijd zien, dat betrokkenheid en waardering de waarden zijn, waarop we ook in lastige tijden kunnen bouwen."

De foto is van vóór corona...


NOC*NSF 21 dec. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: