Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Biks Shots Hilvarenbeek: een vitale en maatschappelijke vereniging

NOC*NSF04 nov. 2020

Basketbalvereniging Biks Shots uit Hilvarenbeek is een dynamische club die klaar is voor de toekomst. Met behulp van de verenigingsondersteuning van Rabobank Hart van Brabant pakte de club haar maatschappelijke rol op. Voorzitter Henk Schottert vertelt welke stappen de vereniging zette en wat dit betekent.

"We zijn een vereniging met recreatief en prestatiegericht basketbal. We besteden veel aandacht aan onze maatschappelijke rol. Zeven jaar geleden zag ik de inspirerende anti-pest-clinic van oud basketbalprof Henk Pieterse. Zijn verhaal en aanpak raakten me. Daarom startten we in Hilvarenbeek met ‘Be A STAR’. Een duurzaam project met anti-pest-clinic voor alle kinderen in Hilvarenbeek, dat zich uitbreidde naar andere dorpen. Het organiseren vraagt veel tijd en energie van onze vrijwilligers."

Via de Sportraad hoorde Henk over de verenigingsondersteuning die NOC*NSF in samenwerking met Rabobank Hart van Brabant aanbiedt. "Dat was precies waar we naar op zoek waren. We maakten een ambitieuze pitch voor de opzet van een schoolprogramma voor alle kinderen van Hart van Brabant. De bank honoreerde onze pitch. Nu krijgen we hulp bij het maken van een goede propositie en het vinden van de juiste partners. Ook krijgen we hulp bij het leren lesgeven aan kinderen. Daarnaast volgden we de masterclass Vrijwilligersmanagement om meer leden en ouders te betrekken bij de club. Dat leidde tot een ledenenquête en twee brainstormsessies met leden en ouders. Dat leverde volop ideeën op. Echt geweldig."

Het aantal vrijwilligers verdubbelde. De betrokkenheid van leden en ouders groeide. "We zien veel nieuwe gezichten. We hebben een aanpak om dat vast te houden en uit te breiden. We zijn nu een vitale club. Een vereniging met aantrekkingskracht voor talent, dat zich vrijwillig inzet. Dat inspireert de jeugd. We maakten als vereniging een enorme slag. We bieden meer dan sport en leiden kinderen op met sportieve normen en waarden. Dat is mooi."

Tekst: Hart voor verhalen  

Beeld: Fred van Laarhoven


NOC*NSF 04 nov. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: