Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Nieuwe jeugdleden door #korfbalzomer

NOC*NSF12 okt. 2020

Het KNKV wilde eind mei graag haar verenigingen helpen om de kinderen weer naar de korfbalvereniging te laten komen. Daarvoor bedachten ze de #korfbalzomer. Van de juni-activiteiten - Korfbal Back to School en de Vrienden- & vriendinnentrainingen - maakte ook DTS uit Enkhuizen gretig gebruik. Met als mooie bijkomstigheid: zes nieuwe jeugdspelers.

In het kader van Korfbal Back to School verzorgden spelers, speelsters en coaches van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal in juni korfbalclinics op hun oude basisschool. Normaliter zou international Marjolijn Schenk - voorheen spelend bij DTS en nu uitkomend voor KZ/Thermo4U - de clinic verzorgen op basisschool De Tweemaster, maar op de betreffende dag had ze werkverplichtingen en dus nam U17-bondscoach en ex-international Barry Schep de Enkhuizer honneurs voor haar waar. Een dag later was bij DTS de Vrienden- & vriendinnentraining en de week erop verzorgde Schenk met vriend en mede-international Alwin Out daar de terugkomtraining. Met recht dus een schoolvoorbeeld van hoe Korfbal Back to School en de Vrienden- & vriendinnentrainingen op elkaar kunnen aansluiten.

Opkikker

Vanuit DTS was Yvon Groenewoud betrokken bij de deelname aan de genoemde twee #korfbalzomer-activiteiten van het KNKV. In de bijna vijftig jaar dat ze lid is van DTS heeft ze al verschillende (bestuurs)functies gehad en bijna alle teams training gegeven. Sinds haar dochter Marjolijn Schenk bij KZ speelt, staat het verenigingswerk voor DTS op een lager pitje. Toen door de uitbraak van het coronavirus het schoolkorfbaltoernooi werd afgelast en ze constateerde dat DTS bij de jeugd sowieso wel een opkikker kon gebruiken, besloot ze wat in gang te zetten.

Groenewoud: “Marjolijn vertelde me over Korfbal Back to School. Ik werd enthousiast en kreeg medestanders in mijn andere dochter Rosalyn, verenigingsman Butros Groot en bestuurster Maartje Hofstede.” DTS meldde zich aan voor de twee activiteiten en informeerde de leden via de website en social media. Ondertussen werd contact gelegd met basisschool De Tweemaster en met Fleur de Wit van Sportservice Noord-Holland, dat de gymlessen op alle basisscholen in Enkhuizen verzorgt.

Korfballessen op De Tweemaster

Op dinsdag 16 juni kwam Barry Schep langs bij De Tweemaster. Groenewoud: “De kleuters korfbalden op het schoolplein, waar tussen de bomen en klimtoestellen door vijf korfbalpalen stonden. 28 fanatieke kleuters hadden allemaal een bal, ze scoorden erop los en aan het einde deden ze nog een partijtje. Iedereen was erg enthousiast.” Vervolgens werden de materialen snel ingeladen en geplaatst op het veld waar de groepen 3 tot en met 8 gymmen. “Ook voor die kinderen had Barry een leuke les, met veel scoren, pionnenroof en ook weer een echte partij.”

Groenewoud greep de korfballessen aan om gymdocent Fleur bij te praten. “Als ze korfballes wil geven kunnen wij de materialen verzorgen. Ik heb haar ook gewezen op de map met korfballessen, door het KNKV voor het basisonderwijs gemaakt, die op alle basisscholen in Enkhuizen aanwezig is.” Bij het wisselen van de klassen ontvingen alle leerkrachten flyers voor de Vrienden- & vriendinnentraining én de terugkomdag bij DTS. Ook liet Groenewoud nog een laatste melding doen in de nieuwsbrief van de school.

Dit artikel is afkomstig uit editie 3 van het online KNKV-magazine.


NOC*NSF 12 okt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: