Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

KNKV start met modelkantine bij ODO

NOC*NSF02 sep. 2020

De kantine van KV ODO Maasland zal gaan dienen als een voorbeeld voor andere clubs. De KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) heeft de Maaslandse vereniging samen met Wit-Blauw Kampen geselecteerd om in september een KNKV-modelkantine in te richten. De modelkantine komt voort uit het project FC Vers, waarmee NOC*NSF en de KNVB al zijn gestart.

De KNKV wil samen met haar clubs laten zien hoe een kantine, vaak toch een plek waar voornamelijk bier en een bitterballetje worden genuttigd, er ook gezond uit kan zien. Hierbij staat een verantwoord, gezonder assortiment centraal, maar er is ook aandacht voor roken, alcohol, uitstraling en gastvrijheid van de kantine als huiskamer van de vereniging.

Uitdaging aangaan

Het bestuur van KV ODO Maasland is zeer tevreden met hun uitverkiezing en gaat de uitdaging maar wat graag aan. “Rookvrij en gastvrij is onze club al lang”, vertelt bestuurslid Danielle Nicolaas-Kammeron. “Maar wij gaan nu ook met alcohol, onze uitstraling en een gezond assortiment aan de slag.”

Hulp van Team:Fit

Om het realiseren van een modelkantine tot een succes te maken, krijgen de clubs financiële ondersteuning. Vervolgens zal Team:Fit de clubs iedere week waar nodig gaan helpen. Team:Fit is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en zet zich in om sportclubs te helpen op hun weg naar een gezondere sportomgeving.


NOC*NSF 02 sep. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: