Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Gratis sporten door de Zaanse Zomer Experience

NOC*NSF04 sep. 2020

Een jaar lang gratis sporten: dat is de prijs die enkele gelukkige kinderen ontvingen als winnaars van de loterij van de Zaanse Zomer Experience. Met deze loterij krijgen kinderen uit vijf armere wijken onder meer de mogelijkheid om gratis te sporten. “Ik ben heel blij met mijn prijs”, aldus de 10-jarige Bjorn. Hij gaat de prijs een plekje geven op zijn kamer en gebruik maken van het aanbod om gratis te sporten. Hij twijfelt tussen handbal of karateles.

Veel Zaanse kinderen blijven deze zomer noodgedwongen thuis. Door de coronacrisis zien de vakantieweken er voor hen immers anders uit dan ze hadden gehoopt. De groep die met name wordt getroffen door de crisis, zijn de minder bedeelde gezinnen in kwetsbare wijken. Daarom besloot de gemeente Zaanstad om met de Zaanse Zomer Experience wat extra aandacht aan deze groep te besteden.

Sportbedrijf Zaanstad

Ter ondersteuning riep de gemeente Zaandam de hulp is van Sportbedrijf Zaanstad. Die uitdaging ging Mirjam Preusterink, manager Sportstimulering bij Sportbedrijf Zaanstad, graag aan: “De gemeente verzorgde samen met een aantal sportclubs de Zaanse Zomer Experience, met gratis toegang tot sport, spel en cultuur. En daar maakte de jeugd in Zaanstad dan ook dankbaar gebruik van.”

Geslaagde editie

Wij richtten ons in principe op vijf wijken waar gezinnen het minder breed hebben. Maar ieder kind dat zich heeft aangemeld, ook uit andere wijken, kon dit jaar dus ook meedoen.” Zowel Preusterink als wethouder jeugd en minimabeleid Songül Mutluer kijken terug op een geslaagd evenement. “Er deden dit jaar maar liefst ruim 2.000 kinderen mee. Bovendien spanden 45 organisaties zich in om de Zaanse Zomer Experience tot een succes te maken. En het resultaat mag er zijn.”


NOC*NSF 04 sep. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: