Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Corona update: beperkt sporten weer mogelijk vanaf 29 april

NOC*NSF22 apr. 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte kunnen wij het volgende namens de gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer mededelen.

Buiten sporten beperkt weer mogelijk vanaf 29 april

Afgelopen week heeft premier Mark Rutte verruiming van de maatregelen tegen Corona gepresenteerd. Een van de veranderingen is dat kinderen tot en met 12 jaar weer in groepjes mogen sporten of trainen op hun sportclub. Hieraan zijn uiteraard regels verbonden. Zo mogen ouders mogen niet langs de kant staan en kinderen moeten thuis douchen. De horecavoorziieningen en sportaccommodaties (lees: kleedkamers en kantines) blijven nog gesloten. Professionele competities starten nog niet. Kinderen tussen 13 en 18 jaar mogen met elkaar sporten mits ze afstand houden. Voor volwassenen blijven huidige regels van kracht.

Inmiddels zijn de richtlijnen bekend geworden op welke wijze en veilige manier sportactiviteiten voor jongeren kunnen plaatsvinden. In dit document is aangegeven hoe sportactiviteiten in Deventer mogelijk zijn. 

Sportverenigingen zijn verplicht melding te doen van de voorgenomen sportactiviteiten. U kunt pas starten met uw activiteit als u melding heeft gedaan van uw sportactiviteit. Melding geschiedt door middel van een vragenlijst. De ingevulde vragenlijst retourneert u naar sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl. Wanneer u voor 10.00 's ochtends melding doet, kunt u eventueel dezelfde dag sportactiviteiten starten. Wanneer een melding na 10.00 uur wordt gedaan, kan de volgende dag bij toestemming worden gestart. 

Ook indien u vragen heeft, kunt u deze via deze mail stellen. 

Online spreekuur

Woensdag 29 april a.s. organiseren wij tussen 19.30 – 20.30 uur een online spreekuur voor sportverenigingen. Indien u vragen heeft over regelingen en ondersteuningsmogelijkheden in de coronacrisis voor sportverenigingen, kunt u zich hiervoor aanmelden. Na aanmelding krijgt u van ons per e-mail een link naar de online omgeving waarin het spreekuur plaatsvind. Het spreekuur wordt geleid door Chantal Herms en Tim van Beek van Sportbedrijf Deventer. Vragen die voor de gemeente Deventer bestemt zijn, kunt u hier ook kwijt. Deze proberen wij waar mogelijk te beantwoorden of bespreken wij met Natasja Smit van de gemeente Deventer. U kunt zich voor het online spreekuur aanmelden op: https://bit.ly/2XVE1jp

Voor voetbalverenigingen wordt er op donderdag 30 april a.s. een overleg met de KNVB waarbij Sportbedrijf Deventer aansluit. Hier kan een voetbalvereniging ook vragen aan ons stellen over de lokale situatie rondom de coronacrisis. Voetbalverenigingen hoeven zich dus niet voor het online spreekuur aan te melden, maar we nemen deze vragen 30 april mee.


NOC*NSF 22 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: