Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Schrijf je nog snel in voor de Koningsspelen van 2020

NOC*NSF26 feb. 2020

De Koningsspelen zijn een jaarlijks feest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. Het doel van het initiatief is om kinderen in het primaire onderwijs te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk is, maar ook heel leuk. Sportverenigingen en basisscholen kunnen zich nog tot 1 maart inschrijven voor de editie van 2020.

De Koningsspelen van vinden dit jaar plaats op 17 april en beginnen met een gezamenlijk Koningsontbijt, dat voor het achtste jaar op rij gratis wordt verzorgd door de Jumbo. Het ontbijt bestaat uit een combinatie van verantwoorde en lekkere, feestelijke producten. Hiermee worden de kinderen gestimuleerd om gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties te maken. Zo krijgen zij genoeg energie voor het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

Koningsmatch

Na het gezamenlijke ontbijt beginnen namelijk de sportieve activiteiten, waarbij de focus ligt op het bij elkaar brengen van scholen en sportaanbieders. Als dat lukt is er sprake van een Koningsmatch: een samenwerking tussen een basisschool en een sportvereniging om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. Als sportvereniging kun je dit doen door bijvoorbeeld een clinic te geven, je accommodatie beschikbaar te stellen of door vrijwilligers te leveren. Zo help je niet alleen basisscholen in de buurt, maar laat je een grote groep kinderen ook op een eenvoudige manier kennismaken met je sport en werf je misschien zelfs nieuwe leden.

Hand in hand

Richard Krajicek is een van de initiatiefnemers voor de Koningsspelen. Hij was dan ook aanwezig bij de bekendmaking van het thema voor dit jaar, ‘HAND IN HAND’. “Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zei Krajicek. “Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving.” Traditiegetrouw is er ook een Koningsspelenlied, gemaakt door Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied, dat op 20 maart uitkomt, is net als het thema ‘HAND IN HAND’.

Inschrijven tot 1 maart

In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen mee, afkomstig van 6000 basisscholen. Wil je dit jaar meedoen met jouw club? Inschrijven voor de Koningsspelen kan tot 1 maart op deze pagina, dus doe dat nog snel!


NOC*NSF 26 feb. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: