Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hand in hand tijdens de Koningsspelen van 2020

NOC*NSF31 jan. 2020

Sinds 2013 zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend feest voor alle basisschoolleerlingen in (Caribisch) Nederland. Het doel van het initiatief is om alle kinderen in het primaire onderwijs én hun ouders te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk is, maar ook heel leuk.

De Koningsspelen van 2020 vinden plaats op 17 april en beginnen met een gezamenlijk Koningsontbijt, dat voor het achtste jaar op rij gratis wordt verzorgd door de Jumbo. Bij het ontbijt worden de kinderen gestimuleerd om gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties te maken.

Na het gezamenlijke ontbijt beginnen de sportieve activiteiten, waarbij de focus ligt op het bij elkaar brengen van scholen en sportaanbieders. Als dat lukt is er sprake van een Koningsmatch: een samenwerking tussen een basisschool en een sportvereniging om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. De sportvereniging kan dit doen door een clinic te geven, haar accommodatie beschikbaar te stellen of door vrijwilligers te leveren.

Hand in hand

Richard Krajicek is een van de initiatiefnemers voor de Koningsspelen. Hij was dan ook aanwezig bij de bekendmaking van het thema voor dit jaar, ‘HAND IN HAND’. “Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zegt Krajicek. “Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving.”

Ook meedoen?

In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen mee, afkomstig van 6000 basisscholen. Wil je dit jaar meedoen met jouw club? Inschrijven voor de Koningsspelen kan tot en met 29 februari via https://www.koningsspelen.nl/inschrijven/sportverenigingen/. Scholen en sportaanbieders die een Koningsmatch willen vinden, kunnen elkaar op www.koningsspelen.nl/koningsmatch met één druk op de knop vinden.


NOC*NSF 31 jan. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: