Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Gratis e-learning helpt sportclubs met verantwoord schenken alcohol

NOC*NSF16 jan. 2020

De Nederlandse sport is een stap dichterbij het terugdringen van overmatig alcoholgebruik. Mensen achter de bar in onder andere sportkantines kunnen voortaan eenvoudig hun kennis over alcohol bijspijkeren met de gratis e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’.

Staatssecretaris Paul Blokhuis presenteerde onlangs deze maatregel, die opgesteld is in het kader van de afspraken die opgesteld zijn in het Nationaal Preventieakkoord. De e-learning is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van sportkantines. Het helpt het barpersoneel bijvoorbeeld om beter om te gaan met de naleving van de leeftijdsgrens en het niet schenken aan dronken personen. Met de juiste kennis kunnen zij goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

Voor Elkaar | Sport

In drie modules afgesloten door een toets, leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Voor medewerkers zonder een sociale hygiëne diploma is het een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt, voor medewerkers met een diploma een waardevolle opfriscursus.

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

Gratis te gebruiken

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bevordering van verantwoord alcohol gebruik in de sportkantines. De bijscholing is gratis te gebruiken voor de hele sport. Klik hier voor meer informatie over de e-learning en ga ermee aan de slag.  \


NOC*NSF 16 jan. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: