Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

TeamNL Talentdag op 24 november: ken jij iemand?

NOC*NSF31 okt. 2019

NOC*NSF en TeamNL zoekt nieuw talent: jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die extreem snel zijn óf enorm lang zijn/worden óf een extreem uithoudingsvermogen hebben! Weet jij wie het in zich heeft?

‘Ik wist niet dat ik het in me had.’ Met deze slogan helpt TeamNL sportbonden met het vinden van talentvolle sporters buiten hun eigen sportkring. Op 24 november vindt daarom de vijfde NOC*NSF en TeamNL Talentdag plaats, op Papendal en in Almere.

Waarom de TeamNL Talentdag?

In samenwerking met sportbonden is TeamNL op zoek naar nieuwe manieren om jongeren tussen de 12 en 18 jaar te vinden die extreem explosief zijn, of heel lang worden of dit al zijn, of een enorm uithoudingsvermogen hebben. Voor laat-specialisatie sporten en sporten met enkele dominante onderscheidende kenmerken, loont het om gericht op zoek te gaan naar talentvolle sporters buiten de eigen sport. Ervaring in deze sporten is nog niet nodig, het bezitten van de kenmerken wel.

Uit de herleiding van de deelnemers van afgelopen jaren en hierop volgende doorstroom naar nationale sportprogramma’s zijn deze dagen zeer effectief gebleken. Zo is er nu een winnaar brons tijdens de jeugd WK duathlon die de overstap vanuit voetbal heeft gemaakt. Er is een oud-turnster die nu als roeister brons heeft gewonnen op het EK junioren. En een groot deel van de nationale talentselectie baanwielrenners bestaat uit doorstromers vanuit de Talentdagen. Ken jij het volgende talent?!

Hoe ziet de TeamNL Talentdag eruit?

Tijdens de Talentdag ondergaan de deelnemers verschillende testen en metingen. Denk bijvoorbeeld aan lichaamslengte, de lengte van armen, snelheid en spronghoogte. Na afloop van deze dag worden de resultaten zorgvuldig bestudeerd, besproken en geanalyseerd samen met de talentcoaches van de deelnemende sporten. Op basis hiervan besluit een sportbond of zij potentiële talenten uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis wordt gemaakt met de sport. Samen worden de mogelijkheden bekeken en eventuele route tot instroom in het nationale programma besproken.

Herken jij nieuw talent?!

Ook dit jaar hopen wij dat enthousiaste sportliefhebbers de sport in Nederland helpen bij het identificeren en adviseren van ambitieuze sporters. Een lange voetballer die misschien meer potentie heeft in basketball. Een turnster die beter uit kan komen in atletiek en ga zo maar door.

Ben of ken jij degene die tussen de 12 en 18 jaar is en:

  • Heel lang is of wordt (meiden >1.85 m en jongens >1.95 m);
  • Of erg snel en explosief is;
  • Of juist een extreem uithoudingsvermogen heeft?

Meld hem of haar dan aan voor de TeamNL Talendag van 24 november via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl.

Neem voor vragen of als je meer wil weten contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl.


NOC*NSF 31 okt. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: