Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Week van de Scheidsrechter komt eraan; geef hen het podium dat zij verdienen

NOC*NSF20 sep. 2019

Scheidsrechters, juryleden en officials zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet. Een ideaal moment hiervoor is de Week van de Scheidsrechter, die loopt van 5 tot en met 13 oktober 2019. Met een klein gebaar maak je al het verschil.

Het wordt haast normaal gevonden dat scheidsrechters wekelijks op de velden verschijnen om wedstrijden te fluiten. Maar zonder scheidsrechter geen wedstrijd. En met slechts een kleine blijk van waardering geef je als speler en club de official weer extra motivatie en energie om zich te blijven inzetten voor de sport. De Week van de Scheidsrechter is daarvoor perfect geschikt. De jaarlijks terugkomende week is inmiddels uitgegroeid tot een bekend fenomeen, waar steeds meer verenigingen uit allerlei takken van sport bij aanhaken. Jouw club kan dus niet achterblijven.

Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter is het de bedoeling dat zoveel mogelijk clubs, teams en sporters hun scheidsrechters in het zonnetje zetten.

Geef de jeugd-, verenigings- en bondscheidsrechters een extra blijk van waardering voor hun inspanningen door ze bijvoorbeeld tijdens die week een kleine attentie aan te bieden namens de vereniging of beide teams. Bijvoorbeeld met een mooie foto van het scheidsrechterskorps in de kantine, of misschien wel een nieuw tenue.

Een paar voorbeelden

  • Overhandig een lokale lekkernij met een kaartje aan je scheids
  • Maak samen met de scheids een ludieke foto en post deze met bedankje op social media (#scheidsbedankt)
  • Breng je scheids een korte serenade na je wedstrijd
  • Trakteer je scheids met je tegenstander op een drankje na je wedstrijd
  • Verras de scheids bij aankomst in de hal met een cadeautje of traktatie

NOC*NSF 20 sep. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: