Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Eerste host city NSW2019 bekend

NOC*NSF20 mei 2019

NOC*NSF kiest Nieuwegein als één van de host cities van de Nationale Sportweek 2019. Tijdens een bijeenkomst met partners in de stad maakte wethouder John van Engelen van Sport deze benoeming bekend. De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 t/m zondag 29 september. Zo zet Nieuwegein een nieuwe stap in de uitwerking van het lokaal sport- en beweegakkoord. 

Actief bijdragen aan de Nationale Sportweek

Op uitnodiging van Verbindion kwamen partners uit de stad bij elkaar voor de startbijeenkomst voor het lokaal sport- en beweegakkoord. Ton Bothoff, bestuurder Verbindion Nieuwegein:

‘Vooruitstrevend trachten we als een van de eerste gemeentes in Nederland het nationale sport en preventieakkoord, samen met een groot aantal samenwerkingspartners uit de sport, het onderwijs de gezondheidszorg en het bedrijfsleven, te vertalen naar een lokaal sport- en beweegakkoord. Als we samen in beweging komen, maken we het voor iedereen mogelijk om op zijn of haar niveau mee te doen met sport en bewegen. Het Hostcityschap van de Nationale Sportweek geeft ons de mogelijkheid de inhoud van het lokaal sport- en beweegakkoord bekendheid te geven en bij te dragen aan een gezondere en gelukkigere Nieuwegeinse samenleving.’

Onlangs zetten Verbindion, de samenwerkende sportverenigingen van Sportpark Galecop, DeMix Fitness & Leefstijl en de gemeente al een handtekening onder de intentieverklaring voor een lokaal sport- en beweegakkoord.

Verbindende kracht van sport

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF:

‘Nieuwegein is een gemeente waar al veel ondernomen wordt op sportgebied. Als een van de eerste gemeenten in Nederland sluiten ze samen met de sportclubs en andere partijen, een sport- en beweegakkoord waarmee nog meer inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Nieuwegein zet daarbij ook écht in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Iets dat ook centraal staat in de Nationale Sportweek. Nieuwegein is daarmee een uithangbord. We zijn dan ook trots op Nieuwegein als één van onze host cities.’

De Nationale Sportweek lijkt nog wel heel ver weg, maar het is toch goed om er binnen de club al even bij stil te staan. Waren jullie van plan om volgend jaar iets te vieren of iets bijzonders te doen? Kijk dan even of het te combineren valt met de Nationale Sportweek! En als je al ideeën hebt, ga dan misschien al eens langs bij de gemeentelijke dienst voor de sport. Wie weet kunnen jullie samen iets oppakken!


NOC*NSF 20 mei 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: