Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Organiseer ook een Clubs4life evenement met jouw club

NOC*NSF23 apr. 2019

Met het initiatief Clubs4life roept KWF Kankerbestrijding sportverenigingen op om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Tophockeyer Dennis Warmerdam is als ambassadeur actief. Hij geeft aan wat je er als sportclub aan hebt om in actie te komen. Want zo'n evenement doet veel meer voor je club.

In 2017 kreeg Dennis te horen dat hij een zeldzame kwaadaardige tumor in zijn onderarm had en dat hij nooit meer zou hockeyen in verband met een amputatie. De talentvolle aanvaller van Pinoké heeft dankzij een aangepaste behandelmethode zijn arm behouden. Ondertussen staat hij weer op het hockeyveld en voelt zich sterker dan ooit tevoren.

Trots

Dennis is trots op zijn rol als ambassadeur, omdat hij van dichtbij heeft meegemaakt hoe belangrijk kankeronderzoek is. “Tijdens de eerste operatie zag het er niet goed uit. Ze hebben toen weefsel naar het lab gestuurd en hadden het over ‘goedaardig/kwaadaardig’. Ik had er nog nooit over nagedacht wat goed of kwaad zou betekenen. Goed klinkt goed, kwaad klinkt kwaad, dus we gaan voor goed. Zo dacht ik erover. Het is gek, maar zelfs nog de dag dat ik kwaadaardige cellen bleek te hebben, had ik het nog niet meteen door. ’s Avonds fluisterde ik tegen mijn moeder: ‘Mam, heb ik kanker?’ Toen kwam het binnen."

Clubs4life

Clubs4life is een initiatief van KWF Kankerbestrijding waarbij sportverenigingen geld kunnen inzamelen voor baanbrekend kankeronderzoek. Dit kan bijvoorbeeld door een veiling te organiseren, het inschrijfgeld van een toernooi beschikbaar te stellen aan KWF of een deel van de baropbrengst te doneren. Meer informatie en aanmelden kan via www.clubs4life.nl.

Ultieme clubgevoel

Warmerdam is enthousiast: “Ik roep iedereen op om een Clubs4life-dag te organiseren. Samen met je sportclub kun je op een laagdrempelige manier geld inzamelen voor baanbrekend kankeronderzoek. En je doet ook nog eens wat je leuk vindt: sporten. Een win-win combinatie. Bovendien brengt Clubs4life een enorm gevoel van saamhorigheid. Je gaat er met zijn allen voor: het ultieme clubgevoel.”


NOC*NSF 23 apr. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: