Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

In Rotterdam wordt inclusief sporten nóg makkelijker

NOC*NSF25 apr. 2019

Als je als sportclub je deuren ook open wilt zetten voor mensen met een verstandelijke beperking, dan kun je daarvoor op meerdere plekken voor ondersteuning aankloppen. In Rotterdam is dat sinds deze maand nóg makkelijker geworden: de stad is de eerste Play Unified Stad van Nederland geworden.

Al een aantal jaar is Rotterdam goed op weg naar een inclusieve sportomgeving. Nu wordt door de Gemeente Rotterdam, Topsport Rotterdam, Rotterdam SportSupport en Sportbedrijf Rotterdam de volgende stap gezet naar een inclusieve sportwereld. Als Play Unified Stad zal Rotterdam sportverenigingen stimuleren om mensen met en zonder beperking regelmatig samen te laten sporten. Ook worden zij gestimuleerd om ontmoetingen en Play Unified Events in de stad te (laten) organiseren.

Play Unified

Play Unified is een middel om tot een meer inclusieve sportwereld te komen. Waarbij de kracht en impact van sport wordt gebruikt om sporters zonder en met een verstandelijke beperking écht met elkaar te verbinden. Play Unified maakt ontmoetingen in de sport mogelijk. Mensen met en zonder verstandelijke beperking sporten samen in de samenleving.

Ontmoetingen

Al enige tijd zijn er diverse inclusieve ontmoetingen in de stad. Onder de noemer Play Unified hebben:

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.


NOC*NSF 25 apr. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: