Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportmatchbeurs Amersfoort levert mooie matches op

NOC*NSF02 jan. 2019

Eind november vond in Amersfoort de Sportmatchbeurs plaats, een beurs waar bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties matches konden maken met Amersfoortse sportverenigingen. De beurs was een groot succes, met 67 gemaakte matches, die een gezamenlijke waarde hebben van € 54.000!

Het initiatief voor de Sportmatchbeurs was afkomstig van de stichting Sport Amersfoort, samen met de gemeente Amersfoort, SRO en de Amersfoortse Sportfederatie (ASF). De uitvoering was in handen van Matchpoint. Suzanne Wierenga vertelt: "We zijn echt heel blij met het resultaat! In de aanloop naar de beurs hebben we de sportverenigingen ondersteund met tips voor hun pitches en hun presentatie. Veel clubs hadden dat echt mooi opgepakt! Neem bijvoorbeeld de Amersfoortse Reddingsbrigade, die deden hun pitch in hun complete outfit. Dat viel op en het viel ook in heel goede aarde! Ze hebben match gemaakt met de afdeling Communicatie van de gemeente Amersfoort. In ruil voor communicatieadvies geven zij een clinic 'Wat te doen bij auto te water' voor 20 personen!"

Niet verwacht

In totaal zijn er zo 67 matches gemaakt, die allemaal notarieel vastgelegd werden en die in de komende maanden door Matchpoint begeleid worden om ervoor te zorgen dat alles ook daadwerkelijk wordt nagekomen. Wierenga: "Dat wordt nog een hele klus! Want zó veel matches hadden we echt niet verwacht. De totale waarde van de matches is berekend op € 54.000."

Ook de maatschappelijke organisaties in Amersfoort hebben een paar mooie matches kunnen sluiten. En dat hoeft niet per se sporten te betekenen. Ja, bij Boxing Academy Eemland wel: die bieden statushouders en vluchtelingen, die met geweld te maken hebben gehad, een weerbaarheidstraining aan. Maar voor de ouderenzorg moet je niet alleen denken aan bewegen voor ouderen: BSC Quick bijvoorbeeld nodigt 10 bewoners van woonzorgcentrum de Koperhorst uit om als vip-gast aanwezig te zijn bij een wedstrijd van de Heren 1. Wierenga: "Dat is toch schitterend?! De deelnemende partijen zijn zó creatief geweest, het was een geweldige ervaring."

Vrijwilligers nodig

De sportverenigingen, die deelgenomen hebben, hebben mooie matches gemaakt. Zo hebben twee clubs een AED geregeld in een match met het Reanimatie Netwerk. En voor tal van evenementen, waar grote aantallen vrijwilligers nodig zijn, hebben de clubs met mooie deals ondersteuning voor die dag kunnen regelen.

Of er volgend jaar weer een Sportmatchbeurs komt? Wierenga denkt van wel. "Als je ervan uitgaat, wat de beurs dit jaar al opgeleverd heeft, dan valt te verwachten dat de opbrengst in de komende jaren alleen maar groter wordt. Als alle sportverenigingen een heel jaar nadenken over wat zij graag zouden willen ontvangen en wat ze daar tegenover kunnen zetten, dan verwacht ik nog heel veel creatieve deelnemers!"


NOC*NSF 02 jan. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: