Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’: stemmen kan nog net!

NOC*NSF18 mei 2018

Het is vaker voorbijgekomen hier op Sport.nl/Voorclubs; de verkiezing van de Vereniging van het Jaar. Inmiddels zijn sport- en cultuurverenigingen uit maar liefst 271 gemeenten genomineerd en stemmen kan nog net, tot 20 mei!

De verkiezing, een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA (Cultuureducatie en Amateurkunst) samen met de Rabobank, heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers zetten.

Dat nu verenigingen uit 271 gemeenten meedoen aan de verkiezing, houdt in dat 71% van alle gemeenten in Nederland kans maakt op een sport- of cultuurvereniging die zich straks ‘Gemeentewinnaar Vereniging van het Jaar’ mag noemen. Wie de winnaars worden, hangt af van het aantal stemmen dat de verenigingen krijgen. En stemmen kan dus heel even, tot 20 mei via www.verenigingvanhetjaar.nl.

Verenigingen met bijzondere verhalen

Verenigingen gaven bij de nominatie aan waarom zij de titel ’Vereniging van het Jaar’ verdienen. Al deze verhalen zijn te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl/verenigingen. Hieronder enkele citaten uit de inzendingen. Bijvoorbeeld het verhaal van het Ridderkerks Symfonieorkest:

“De samenwerking met gemeente Ridderkerk, de muziekschool en andere verenigingen staat bij het orkest hoog in het vaandel. Het RSO zet zich in om try-out concerten te geven in een verzorgingshuis, woonzorginstelling of als 'ukkepuk-concert' voor de allerjongsten. Ook treedt het RSO regelmatig op bij een openluchtevenement in de gemeente. Het Ridderkerks Symfonieorkest is een ambitieus en gevorderd amateur symfonieorkest en bestaat sinds 1982”. 

Afgelopen week kwam in een artikel op Sportnowhowxl.nl ook nog eens uitgebreid aan de orde waarom deze verkiezing in het leven is geroepen en welke waarde het kan hebben.

Bezoek bekende jury aan de vereniging

Rond 25 mei worden zowel de gemeente- als provinciewinnaars bekendgemaakt. Vervolgens brengt een jury een bezoek aan de provinciewinnaars. In de jury zitten diverse professionals uit de sport- en cultuurwereld. Bekende namen zijn zeilster Marit Bouwmeester, hockeyer Robbert Kemperman, het beachvolleybal duo Brouwer en Meeuwsen, zanger Lucas Hamming, presentator Erik van der Hoff en choreograaf Juvat Westendorp. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen in de categorie sport en cultuur. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.

Masterclasses voor de winnaars

De winnende sport- en cultuurvereniging wordt beloond met professionele masterclasses die de vereniging sterker maken. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.


NOC*NSF 18 mei 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: