Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sport weegt zwaar voor kiezers bij komende gemeenteraadsverkiezingen

NOC*NSF27 feb. 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen nu echt dichterbij! Op 21 maart 2018 staan in maar liefst 335 gemeenten de verkiezingen op het programma, hoogstwaarschijnlijk ook in jouw gemeente. Nú kun je nog in actie komen, sport nadrukkelijk op de agenda zetten bij de politieke partijen in jouw gemeente en mede beleid bepalen dat de komende vier jaar loont. Bovendien hechten kiezers veel waarde aan de lokale plannen op het gebied van sport en bewegen, zo bleek onlangs uit onderzoek van het Mulier Instituut.

1 op 5 kiezers denkt aan sport

Uit het onderzoek van het Mulier Instituut bleek dat één op de vijf kiesgerechtigden de sportstandpunten van politieke partijen meeneemt bij de keuze in het stemhokje. Ook vindt zo’n veertig procent van de kiesgerechtigden dat de gemeente niet moet bezuinigen op het sport- en beweegbeleid. Schoolzwemmen wordt vooral genoemd als doel om extra in te investeren. Het beeld van het belang van sport en bewegen bij kiezers wordt nog eens bevestigd door recent onderzoek van GFK, in opdracht van NOC*NSF.

Direct aan het werk!

Sport en bewegen in het algemeen, maar vooral ook de initiatieven en belangen van jouw club op de kaart zetten, dat begint bij contact zoeken met de lokale politieke partijen. Per mail, per brief of tijdens een ontmoeting. Informatieavonden en andere bijeenkomsten zijn er veel in Nederland, zeker in deze tijd. In de informatie over de komende gemeenteraadsverkiezingen hier op Sport.nl/Voorclubs lees je meer over de kansen en mogelijkheden voor clubs en worden praktische handvatten geboden om effectief aan de slag te gaan. Daar komt ook uitvoerig de belangrijke rol aan de orde die de samenwerking onder de noemer SportcampagneteamNL daarbij kan spelen.


NOC*NSF 27 feb. 2018

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: