Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Burendag, ook heel gezellig op de sportclub!

NOC*NSF21 sep. 2017

Komende zaterdag is het weer Burendag! Dé dag om met buurtbewoners samen te komen en samen iets voor de buurt of voor elkaar te doen. Tot aan 18 augustus konden die activiteiten nog aangemeld worden op de website van Burendag en maakte je kans op maximaal 400 euro aan financiële steun van het Oranje Fonds, initiatiefnemer van Burendag. Die deadline is nu verstreken, maar activiteiten kunnen nog steeds worden aangemeld. En Burendag kun je sowieso vieren, ook op de sportclub!

De plaatselijke sportclub is zelfs een uitgelezen locatie om Burendag te vieren. Het is een plek waar mensen kunnen sporten, maar is ook een veilige, sociale omgeving om samen te komen en kan in die hoedanigheid een essentiële rol vervullen in de buurt. Dat is ook juist de meerwaarde die de sportclub in deze tijd kan hebben: een verbinding tussen mensen onderling en een centrale plek in de buurt waar in samenwerking met de gemeente, andere clubs en andere partijen sport en bewegen voor zo veel mogelijk mensen mogelijk is. Een echte open club zet juist op Burendag zijn deuren open!

Actieve clubs op Burendag

Dat je iets als Burendag bij uitstek kunt benutten om sport en jouw club te promoten en het contact te zoeken met de buurt, realiseerde Sportclub Doesburg zich enige tijd geleden al. De bouw van een nieuw sportcomplex heeft voor de buurtbewoners het nodige ongemak opgeleverd en dus grijpt de club Burendag om ze daar uitvoerig voor te bedanken.

En in het Groningse Bedum zet een aantal plaatselijke sportclubs zichzelf op Burendag nadrukkelijk in de etalage. Bij Lawn Tennis Club Bedum, Hockey Club Bedum en de beachvolleybalvelden van DIO Bedum zijn in de middag gratis clinics te volgen. Elke clinic duurt een half uur en de deelnemende clubs zetten hun deuren letterlijk open. Inschrijven hoeft niet, alleen vijf  minuten van tevoren aanwezig zijn is nodig.

Inspiratie

De inschrijving voor een financiële bijdrage mag dan verstreken zijn, duidelijk is wel dat sportclubs, ook op korte termijn, nog van alles kunnen organiseren.  Dat kan op sportgebied, maar je kunt buurtbewoners natuurlijk ook voor allerlei andere activiteiten verwelkomen. Op zoek naar inspiratie? In een verhaal van KNVB Assist, kennisplatform voor clubbestuurders, werd enige tijd geleden al verteld hoe SC Leeuwen de eigen accommodatie tot een waar multifunctioneel centrum maakte.


NOC*NSF 21 sep. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: