Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

NOC*NSF15 jun. 2017

De gemeente maakt het lokale sportbeleid en geeft in verhouding tot de rijksoverheid veel meer uit aan sport (130 miljoen van het rijk tegenover 1,2 miljard van alle gemeenten samen). Een goede relatie tussen de gemeente, lokale politieke partijen en sportclubs kan alle partijen dus veel opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, inzet van vrijwilligers en werkgelegenheid of iedereen de kans geven om te sporten en te bewegen.

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma’s. Dé gelegenheid om sport een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s, maar ook om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek voor sport op de lokale politieke agenda te houden. Sportclubs, sportbonden en NOC*NSF kunnen dit samen realiseren, waarbij vooral de clubs de lokale politiek kunnen inspireren met de kracht van sport.

Ondersteuning sportclubs

Om je daarbij te helpen is een e-zine gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Ook is er een handleiding , flyer (versie 1 en versie 2) en Infographic (versie 1 en versie 2) gemaakt waarmee je in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen je in gesprek kan gaan met de lokale politiek.

Sportcampagne Teams

In de komende tijd worden in zoveel mogelijk gemeenten Sportcampagne Teams ingericht, die samen met de lokale sportorganisaties campagneacties op gaan zetten om sport onder de aandacht te brengen van de politiek.

Wil je de relatie tussen je sportclub en de lokale politiek verder verbeteren, meld je dan aan om deel te nemen aan het Sportcampagne Team in je gemeente via www.nocnsf.nl/gr2018. Op die website is ook alle informatie te vinden over de sportcampagne.


NOC*NSF 15 jun. 2017

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: